Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ;

Οι σχέσεις Ελλάδας και Αιγύπτου ήταν ανέκαθεν θερμότατες.

Οι λαοί τρέφουν βαθιά αμοιβαία αγάπη, ιδιαίτερα οι Άραβες προς εμάς, από την αρχαιότητα ακόμη, αναγνωρίζοντας στα φύλα μας τα προσόντα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης σε επίπεδο παγκόσμιων ιδρυτών πολιτισμού.
Η πορεία δε του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη γη τους, άφησε ανεξίτηλα σημάδια λατρείας.

Το μεγάλο λιμάνι του Port Said είναι η βόρεια είσοδος του μεγάλου καναλιού των 168 χιλιομέτρων . Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός του Said δίδει τη λέξη Dias = Δίας;
Το Σουέζ είναι μια πόλη 500.000 κατοίκων περίπου, όπου από την πρώτη ημέρα ναυσιπλοΐας της την 17.11.1869, καταλήγει προς το νότο η περίφημη διώρυγα.

Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός της λέξεωςSuez δίδει τη λέξη Zeus = Ζεύς (ήτοι Ζεύξις, δηλαδή διώρυγα);
Νότια, κατά μήκος του Νείλου βρίσκεται το τιτάνιο φράγμα του Ασσουάν, από το οποίο καλλιεργούνται εκατομμύρια γόνιμα στρέμματα της Αιγύπτου. Αποτρέπονται οι πλημμύρες, υδροηλεκτρικός παράγει το 50% των ηλεκτρικών αναγκών της χώρας κ.α πολλά.
Πόσο τυχαίο είναι ότι ο αναγραμματισμός της λέξεως Assuan δίδει τη λέξη Naussa όπερ σημαίνει
ναυς, πλοίο, ύδατα κλπ;

'


Ο Κόλπος της Aqaba ανάποδα πάλι δίδει την λέξη ¨Αμπακα. Η λέξη «άμπακας» (ή «άμπακος»), προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «άβαξ» (άβακας). Ο άβακας ήταν μια πλάκα με άμμο ή κερί (συνήθως χρησιμοποιούνταν για αριθμητική). Η περιοχή πραγματικά χαρακτηρίζεται για τις τεράστιες αμμώδεις παραλίες της με πολύ ρηχά τιρκουάζ νερά.




Υπενθυμίζεται χάριν της μαγείας του μύθου ότι οι άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου