Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

σοφά λόγια.....

"Μπορείς να κόψεις όλα τα λουλούδια, αλλά δεν μπορείς να εμποδίσεις την Άνοιξη να ‘ρθει"

Πάμπλο Νερούντα

Σκάνδαλο με την έκθεση της Εθνικής Τράπεζας: Την έγραψε άνθρωπος του ΔΝΤ!

Απίστευτο σκάνδαλο με την έκιθεση της Εθνικής Τράπεζας που προβλέπει ...ύφεση 55% αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη και χρησιμοποιήθηκε από τα "μνημονιακά" κόμματα, αλλά κυρίως από τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, για να τρομάξουν τους ψηφοφόρους εν όψει της 17ης Ιουνίου: Ο άνθρωπος που υπέγραψε την έκθεση ο Παύλος Μυλωνάς, ο είναι στην ουσία άνθρωπος του ΔΝΤ, καθώς ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής Διακυβέρνησης του Ομίλου της Εθνικής.

Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως υπεύθυνος των υποθέσεων της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Τμήμα, καθώς επίσης και στο Τμήμα Πολιτικής Ανάπτυξης και Ανασκόπησης.
Και όταν λέμε επί 12 ολόκληρα χρόνια στο ΔΝΤ, σημαίνει "για πάντα ΔΝΤ" αφού ποτέ κανείς δεν διαρρυγνύει τους δεσμούς του με τον Οργανισμό. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από το ΔΝΤ έχουν ανοικτή επαφή μαζί του και έχει συναντηθεί επανειλημμένα με το κλιμάκιιό τους στην Ελλάδα.
Άνθρωπος της Κ.Λαγκάρντ, λοιπόν, ο συντάκτης της τρομολγανικής έκθεσης. Πάλι καλά που δεν έγραψε μέσα ότι θα γίνουμε και ... μαύροι σαν τους κατοίκους του Νίγηρα αν βγούμε από το ευρώ..
Καλά για την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, τι να πούμε: "Σιαμαίος" με τον Λ.Παπαδήμο ο Β.Ράπανος.

defencenet.gr

no,no,no,no.....τσ,τσ,τσ,τσ.....


Κ. Μπακογιάννης: Να δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ πως δεν θα αμνηστεύσει την 17Ν....


http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=142920&catid=9

Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ, μπροστά στον πυρηνικό όλεθρο που έρχεται στην παγκόσμια οικονομία, ενώνουν τις δυνάμεις τους....

Από τον Βασίλη Μπόνιο
Λονδίνο και Νέα Υόρκη - 30 Μαΐου 2012.

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Club Bilderberg  στη Βιρτζίνια, οι δύο οικογένειες οι Ροκφέλερ και οι Ρότσιλντ-που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι κυβερνούν τον πλανήτη-ενώνουν τις δυνάμεις τους!
Έχοντας διαβλέψει τον οικονομικό πυρηνικό όλεθρο που έρχεται στην...παγκόσμια οικονομία αποφάσισαν να ενωθούν και επίσημα. Την αποκάλυψη παίζουν ψηλά οι  "F.T"  αλλά το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" δημοσιεύει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την ανακοίνωση του επενδυτικού κεφαλαίου των Rothschild καθώς και λεπτομέρειες της συμφωνίας!
H  RIT Capital Partners plc ("RIT"), υπό την προεδρία του Jacob Rothschild και η Rockefeller Financial Services, Inc,  μητρική εταιρεία της Rockefeller & Co, Inc, ανακοίνωσαν σήμερα τη δημιουργία μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης που φέρνει κοντά δύο από τα πιο αναγνωρισμένα και σεβαστά ονόματα του επενδυτικού κόσμου!
Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, Επίτιμος Διευθυντής και Πρόεδρος του Rockefeller & Co, δήλωσε: «Κύριε Rothschild Γνωρίζει ο ένας τον άλλον για πέντε δεκαετίες, η σύνδεση μεταξύ των δύο οικογενειών μας παραμένει πολύ ισχυρή. Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Jacob και την RIT ως μετόχους και εταίρους στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της διαχείρισης των επενδύσεων μας και τον πλούτο των συμβουλευτικών μας επιχειρήσεων. "

Οι μισθοφόροι της CIA συνεχίζουν τις σφαγές αμάχων στη Συρία... (New Massacres by al-Qaeda-linked Terrorist Groups against Families in Homs Countryside Prior to Annan's Visit)

Η σφαγή της οικογένειας του Mohammad Abdul-Nabi Abdullah (10 θύματα) στην πόλη al-Shumariyeh, και της οικογένειας του Aref Mohammad al-Sayyid (7 θύματα) στην πόλη Taldo… 27 Μάη 2012!

Ανάμεσα στα θύματα είναι δέκα μικρά παιδιά.
Και οι δύο πόλεις ανήκουν στη...
διοικητική περιφέρεια της Homs.
Στη συνέχεια οι τρομοκράτες έβαλαν φωτιά στα σπίτια και κατά την προσφιλή τακτική τους, με την “βοήθεια” των αργυρώνητων ΜΜΕ της “πολιτισμένης” δύσης ανεβάζουν βίντεο στο διαδίκτυο και κατηγορούν το Συριακό στρατό.
Αλλά ο λαός της Συρίας αντιστέκεται και η ιμπεριαλιστική επέμβαση θα γίνει ο τάφος τους!
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επέμβαση εναντίον της Συρίας:ΕΔΩ
πηγή

Oι διαχρονικοί σωτηράκηδες των λαών...


Το άγνωστο τηλεφώνημα Παπαδήμου στον Μπαρόζο αποκαλύπτει το Reuters

apo tvxs

O πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος άσκησε πιέσεις στην ΕΕ να κάνει σκληρές δηλώσεις για την ανάγκη τήρησης του Μνημονίου, αποκαλύπτει άρθρο-ανάλυση του πρακτορείου Reuters. Η ανάλυση εξετάζει την δύσκολη θέση που βρίσκονται οι ευρωπαίοι ηγέτες που, όπως γράφει, περπατούν σε τεντωμένο σχοινί. Προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στην ανάγκη να επηρρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα προς μια φιλο-ευρωπαϊκή κατεύθυνση και από την άλλη να μην φανούν ότι επεμβαίνουν απροκάλυπτα στα εσωτερικά της Ελλάδας, όπως έκαναν πρόσφατα η Κριστίν Λαγκάρντ και η Άγκελα Μέρκελ.
Πριν από δύο εβδομάδες, ο Βαν Ρομπάι και ο Χοζέ Μανουέλ Μπαρόζο συναντήθηκαν στο γραφείο του πρώτου για να συζητήσουν την απάντηση της Ευρώπης στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα που τόνιζε ότι δεν υπάρχει νομιμοποίηση του Μνημονίου και ζητούσε την επαναδιαπραγμάτευση του.

Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έρθει δεύτερο στις εκλογές της 6 Μαΐου, η "απειλή" που συνιστούσε η επιστολή Τσίπρα δεν μπορούσε να αγνοηθεί. Οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν εάν και πως θα

στον Καναδά γίνεται της πόρνης και εμείς εδώ.....

Ολόκληρη η περιοχή του Καναδά είναι ανάστατη από αυτό το φρικιαστικό γεγονός.

Πακέτο με δύο ανθρώπινα μέλη ταχυδρομήθηκε στα γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος, στην Οττάβα του Καναδά.

Το πακέτο περιείχε ένα πόδι και ένα χέρι, τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση, προκειμένου να εντοπιστεί από πού προέρχονται, ανακοίνωσε η Αστυνομία της καναδικής πρωτεύουσας.

Τα μέλη ανακαλύφθηκαν, όταν κλήθηκε η αστυνομία στα γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος, να ελέγξει το δέμα στο οποίο υπήρχαν κηλίδες αίματος.

Θα εξεταστεί εργαστηριακά αν τα δύο μέλη ανήκουν στο ίδιο σώμα ή σε διαφορετικά και αν τα άτομα ήταν ζωντανά όταν έγιναν οι ακρωτηριασμοί.
 Η αστυνομία διαβεβαίωσε πως το ανατριχιαστικό πακέτο στάλθηκε, μέσω των Καναδικών Ταχυδρομείων. Λόγω του ότι τα ανθρώπινα μέλη ήταν σε αποσύνθεση, οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να διακρίνουν αν ανήκαν σε άντρα ή γυναίκα.
Η αστυνομία συνεργάζεται με τα Καναδικά Ταχυδρομεία, για να εξακριβωθεί η περιοχή από την οποία στάλθηκε το πακέτο, ενώ οι αστυνομικοί βρίσκονται σε επαφή με νεκροτομεία και γραφεία κηδειών, για να διαπιστωθεί αν έλειπαν μέλη από πτώματα.
Ερευνάται, επίσης, αν τα δύο άκρα ανήκουν σε ανθρώπινο κορμό, που βρέθηκε σε κεντρικό σκουπιδότοπο του Μόντρεαλ.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=142883&catid=7

Εργατικά συνδικάτα του Κεμπέκ στηρίζουν τον ιστορικό αγώνα των φοιτητών
http://papaflesa.blogspot.com/2012/05/blog-post_8647.html

σοφά λόγια.....

«Οι εξεγερμένοι βάζουν μόνο πρόσωπο, οι επαναστάτες όλα τα άλλα»

Anarchy in Greece



Αναρχία μαλάκες  !!


http://www.plaidavenger.com/leaders/
http://to-fresko.blogspot.com/2012/05/anarchy-in-greece.html

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

αφήστε ήσυχη την 17Ν !!


ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

πάρε τώρα το ραχόυ!!


ωραία η γυναίκα του προέδρου της barcelona, 
αλλά έχει κι ο γαύρος κάτι φιλάθλους...

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΣΕΣ

ΚΙΛΚΙΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ-ΦΩΤΟ ΣΟΚ

ΦΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
Οι φόλες αποδεκάτισαν χθες τον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων στην πόλη του Κιλκίς γι’ αυτό και εξαγριωμένοι οι φιλόζωοι μαζεύτηκαν σήμερα έξω από το δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν για τα δέκα ζώα, που χάθηκαν, μέσα σε μερικές ώρες.
Τα μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς είχαν μεταφέρει τα πτώματα των σκυλιών και των γατιών, και τα είχαν εναποθέσει στα σκαλοπάτια στην είσοδο του κτιρίου για να τα δει ο κόσμος και να αντιληφθεί και το μέγεθος τους εγκλήματος και την κατάντια της κοινωνίας μας.


Είναι σοκαριστικό το θέαμα των κοκαλιασμένων από την νεκρική ακαμψία ζώων, που είναι γεμάτα αίματα και σωματικά ύγρα από την προσπάθεια, την οποία καταβάλουν την ύσταση στιγμή, ώστε να αποβάλλουν το δηλητήριο, αλλά πρέπει να δείτε αυτό το βίντεο για να καταλάβετε την οργή και τον πόνο των ανθρώπων, οι οποίοι τα νοιάζονται, τα αγαπούν και ξοδεύουν τα λεφτά τους γι' αυτά.
Και τα δέκα σκυλιά, που χάθηκαν ήταν στειρωμένα, και φροντίζονταν από τους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς και τους κατοίκους των περιοχών, όπου ζούσαν.
ΠΡΕΖΑ TV

τι έγινε παιδιά, τη μπύρα με τη γκούπα;

βρε!
που σε ξέρω εσένανε ρε συ;
κάτσε, κάτσε...
θα μου 'ρθει...

FIGHT THE LAW

Πριν πιάσουν τη 17Ν, η νέα δημαγωγία έλεγε, ότι όλα τα μέλη της οργάνωσης, ήταν στο ΠΑΣΟΚ...

Με λένε Πόλα και τα κάνω όλα!
Πως πάει Αντωνάκη;
Χάνεις τις εκλογές και μαζί με την καρέκλα, χάνεις και την ψυχραιμία σου έτσι; Τι είπε πάλι η μικρή Ντόρα; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τη 17 Νοέμβρη. Αχ τρομάρα σας. Πόσο σας έχει τρομοκρατήσει όλους σας αυτός ο Αλέξης; Τα κάνατε πάνω σας έ;
Λοιπόν γλυκά κατσικάκια της γαλάζιας στάνης, ακούστε. Δεν βάλατε μυαλό έτσι; Υπερβατικοί καλικάτζαροι της πολιτικής άνοιξης, όποιον κατηγορείτε εσείς, παίρνει...

 περισσότερες ψήφους. Είναι γιατί σας συμπαθούμε τόσο βρε κουτά. Και πώς να μη σ αγαπάμε ρε Αντώνη. Είπες ψέματα, πρόσφερες τα πάντα στους ξένους, μας έγδαρες στη φορολογία, έκλεψες τους μισθούς μας, μας έκανες άνεργους, είσαι ρατσιστής, δοσίλογος... Μας περιποιήθηκες καλά, σειρά μας τώρα να σε περιποιηθούμε στην

μας ψεκάζουν τελικά ??

 

Ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται...

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Επρεπε να καταφύγει ο τότε πρωθυπουργός στον μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για να πειστούμε ότι οι ακριβοπληρωμένοι αξιωματούχοι, που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες, έχουν χάσουν κάθε επαφή με τους λαούς της Ευρώπης και βέβαια με την πραγματικότητα. Οι δηλώσεις τους και οι πράξεις τους προκαλούν οργή, οι απειλές και οι εκβιασμοί είναι το «φαγητό ημέρας». Και μ' όλα αυτά οδηγούν τα ελληνικά πράγματα σε... αντίθετη πορεία από αυτήν που δήθεν επιθυμούν.

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, αντιμετωπίζει την ελληνική οικονομική κρίση με προσο­χή και περισσή ευαισθησία, και όταν δηλώνει πως «ανα­γνω­ρίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού» το εννοεί και το αποδεικνύει. Πιστεύω πως η Ανγκελα Μέρκελ και οι υπό­λοιποι δυνατοί της Ευρώπης θα έκαναν το απόλυτον μη­δέν για να αντιμετωπιστεί η κρίση, εάν δεν τους ενο­χλού­σε ο Αμερικανός ηγέτης. Δέχομαι πως η κρίση στην Ευρωζώνη επηρεάζει άμεσα την αμερικανική

Πόσο κοστίζει το ευρώ;...


Πούρα ινδικής κάνναβης…

 
Κι όμως, κάποτε τα πουλούσαν στα φαρμακεία της Ευρώπης!
Μάλιστα με σχετικές δημοσιεύσεις στις εφημερίδες, για την καταπολέμηση του...
 κρυολογήματος, του βήχα, της αϋπνίας, της νευραλγίας προσώπου, το αναπνευστικό κ.α.π….

Σαν χτες οι τούρκοι ισοπέδωσαν τους βυζαντινούς το 1453


                                                      ερχόντουσαν.....

Μεγάλος τιμονιέρης: "O αγανακτισμένος είναι όπως ένα άδειο σακί…"

«Αν ένας άνθρωπος, που δεν έχει μέσα του κουλτούρα [πολιτική συνείδηση, παιδεία…], εξεγερθεί, δεν θα γίνει ποτέ επαναστάτης.


Θα παραμείνει πάντα εξεγερμένος [αγανακτισμένος].


Μόνον όποιος διαθέτει κουλτούρα γνωρίζει που θέλει να φθάσει και τι σημαίνει επανάσταση.
Ο άνθρωπος που παραμένει στην κατάσταση του εξεγερμένου είναι όπως ένα... άδειο σακί. 
Όταν στη διάρκεια της επανάστασης φυσάει ο άνεμος, αυτός φουσκώνει και εμφανίζεται επαναστάτης. Αλλά όταν βρέχει και βρέχει συχνά στην επανάσταση, εκείνο το άδειο σακί μουσκεύει, το βρίσκεις καταγής στα πόδια σου.
Δεν θα μπορέσετε ποτέ να κάνετε επανάσταση χωρίς επαναστάτες.
Όμως, προσοχή στους αγανακτισμένους. Σε κάνουν να σκοντάφτεις κι είναι οι πρώτοι που την καταστρέφουν »
Μάο Τσε Τουνγκ


http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/05/o_29.html

Ως πότε;...


τονοσαλάτα κανείς ??

Τόνος με ραδιενέργεια στην Καλιφόρνια


Ραδιενέργεια από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα βρέθηκε να φέρει τόνος που αλιεύτηκε στα ανοιχτά της Καλιφόρνιας.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που μεγάλα ψάρια μεταφέρουν ραδιενέργεια σε τόσο μεγάλη απόσταση, αν και τα επίπεδα που εντοπίστηκαν μέσα στα ψάρια δεν εμπνέουν ανησυχία αφού δεν είναι υψηλά.
«Δείξαμε ότι ένας κυανόπτερος τόνος μπορεί να συλλέξει ραδιενεργό υλικό και να το μεταφέρει διασχίζοντας τον ωκεανό», λέει ο ερευνητής στο Στάνφορντ Ντάνιελ Μάντιγκα, ο οποίος ειδικεύεται στη μετανάστευση του τόνου.
http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/358996/tonos-me-radienergeia-stin-kalifornia/

και είμαστε ΠΟΛΛΟΙ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ!!


ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ....


Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Το Μαύρο

Ο Σεφέρης θυμόταν μια επίσκεψή του στο νοσοκομείο, μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, κάπου στα 1950: «Είδα το μαύρο, ήταν απόλυτα ωραίο» του είπε ο Σικελιανός

ΟΠΛΑ, δεν είναι έτσι όπως νομίζετε...



"Οι δειλοί που προδίδουν πατριώτες στους Ούνους, επειδή φοβούνται τον θάνατο, να ξέρουν πως τους την έχουμε στημένη, πως είναι καταδικασμένοι, και με την πρώτη ευκαιρία θα εξοντωθούν σα ζώα". Αυτό το χαρακτηριστικό απόσπασμα από την παράνομη, τον Απρίλιο του 1942, εφημερίδα του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος "L' Humanite", διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του Ιάσονα Χανδρινού "Το τιμωρό χέρι του λαού. Η δράση του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στην κατεχόμενη πρωτεύουσα 1942-1944", που κυκλοφόρησε πριν από δυο μήνες από τις εκδόσεις Θεμέλιο και παρουσιάζεται μεθαύριο Τρίτη (7.30 μ.μ.) στην ΕΣΗΕΑ από τον ιστορικό Πολυμέρη Βόγλη, τον πολιτικό επιστήμονα Ηλία Νικολακόπουλο και τον βετεράνο του ΕΛΑΣ Αθήνας Στέλιο Ζαμάνο.
Η έρευνα του νεαρού ιστορικού βάζει στο μικροσκόπιο τον άγνωστο μέχρι τώρα πόλεμο ανάμεσα στο ΕΑΜ και τις κατοχικές δυνάμεις στην Αθήνα και τον Πειραιά επιχειρώντας να φωτίσει τη λειτουργία και τη δράση του "σιδερένιου βραχίονα του κόμματος", μιας από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις της σκληρής έτσι κι αλλιώς δεκαετίας του '40. Παρακολουθώντας τη ραγδαία ανάπτυξη του μαζικού ΕΑΜικού κινήματος στην πρωτεύουσα, το βιβλίο καταγράφει τον ατελείωτο κύκλο συγκρούσεων των δυνάμεων της Αντίστασης με τις ελληνικές και γερμανικές αρχές ασφαλείας που επιδίωκαν την καταστολή και την εξόντωσή τους. "Την κατάσταση στην Αθήνα κατά την περίοδο 1943-44 συνθέτουν αφ' ενός η όξυνση της ναζιστικής τρομοκρατίας και του ένοπλου δωσιλογισμού και αφετέρου η προσπάθεια του ΕΑΜ να οργανώσει τον ένοπλο αγώνα του ΕΛΑΣ στις συνοικίες της πρωτεύουσας, χρησιμοποιώντας παράλληλα την ΟΠΛΑ ως μηχανισμό περιφρούρησης, αρχικά, και ανταπόδοσης των πληγμάτων στη συνέχεια.

παμε κατω...


κουιζ:ποιος ειναι ο τραυματιας ??

Οι δημοσκοπήσεις μας έχουν μπερδέψει.... Αλέξη ή Αντώνη η ώρα σας ζυγώνει !!

να καταδικαστεί άμεσα ο αλήτης ο Χρυσοχοϊδης !!!!!

Aθώoς ο Σίμος Σεϊσίδης και μάλιστα με αθωωτική πρόταση και του εισαγγελέα !!

Αύριο αποφυλακίζεται...

Για την υπόθεση του Σίμου Σεϊσίδη

22 Μαρτίου 2011
Στις 3 Μαϊου 2010 πυροβολείται πισώπλατα από αστυνομικό και συλλαμβάνεται βαριά τραυματισμένος ο αναρχικός Σίμος Σεϊσίδης. Ο σύντροφος βρίσκεται στο στόχαστρο της καταστολής για παραπάνω από 15 χρόνια,  λόγω της πολύμορφης αναρχικής του δράσης. Μετά την απαλλοτρίωση της Εθνικής Τράπεζας στη Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006 -στην οποία συνελήφθη μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών ο αναρχικός Γ.Δημητράκης- ξεκινάει ένας κύκλος διαρροών, με ουσιαστικά ανύπαρκτα στοιχεία. Η αντιτρομοκρατική και τα μίντια παρουσιάζουν σαν συνεργούς του Γιάννη Δημητράκη τους συντρόφους του Σίμο και Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη, αναγκάζοντάς τους σε φυγοδικία.

Από τη στιγμή εκείνη και μετά, το κράτος στήνει πάνω τους όλα τα ιδεολογικά και αστυνομικά κατασκευάσματα της “αντιτρομοκρατίας” και της καταστολής του εσωτερικού εχθρού. Συμμετοχή σε ληστείες, αρπαγές οπλισμού, ηγετικός ρόλος σε ένοπλες ομάδες, δημιουργία “επαναστατικού ταμείου”, διασυνδέσεις με “ποινικούς”. Αποκορύφωμα αυτής της πολύχρονης στοχοποίησης είναι η αμερικανικής έμπνευσης επικήρυξη από το Μ.Χρυσοχοϊδη των 3 καταζητούμενων συντρόφων με 600.000 ευρώ.

Εργατικά συνδικάτα του Κεμπέκ στηρίζουν τον ιστορικό αγώνα των φοιτητών

Οι φοιτητές μιλάνε για την μεγαλύτερη αμφισβήτηση από μέρος της κοινωνίας σε όλη την συνταγματική ιστορία του Καναδά.
Ούτε οι αστραπές, ούτε η βροχή, ούτε ο κίνδυνος της σύλληψης από την αστυνομία έβγαλαν τους διαδηλωτές από τους δρόμους του Μόντρεαλ και από τις άλλες πόλεις του Κεμπέκ την Παρασκευή το βράδυ, και η βίαιη καταιγίδα συναντήθηκε μόνο με άλλες θορυβώδεις εκδηλώσεις από τους φοιτητές και τους πολίτες που χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια κρατώντας την υπόσχεσή τους να συνεχίσουν τις νυχτερινές διαδηλώσεις μέχρι να ανατραπεί αυτό που αποκαλούν  «δρακόντειος νόμος».
Ο απολογισμός έως τώρα είναι 2500 συλλήψεις σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά τίποτα δεν δείχνει ικανό να ανακόψει την ορμή των διαδηλωτών


Την Παρασκευή, οι τρεις κύριες ομάδες των φοιτητών, οι οποίοι οργάνωσαν μια πορεία με πάνω από 400.000 μαθητές και πολίτες του Μόντρεαλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από ένα κίνημα διαμαρτυρίας που συνεχίζετε να αναπτύσσετε  από τότε που ξεκίνησε το Φεβρουάριο, συναντήθηκαν και ενώθηκαν με πάνω από εκατό  εργατικά συνδικάτα για  να καταθέσουν από κοινού αγωγή κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης του Κεμπέκ - ένα και της νομοθεσίας έκτακτης ανάγκης που καταστέλλει τη διαφωνία, περιορίζει το δικαίωμα να συγκεντρώνεσαι ειρηνικά και, σύμφωνα με ορισμένους, έχει την πραγματική πρόθεση του την ποινικοποίηση των φοιτητικών

ΣΤΟΧΟΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Guardian:
«Η κα. Λαγκάρντ γνωρίζει καλύτερα από πρώτο χέρι. Κι όταν εκ του θεσμικού της ρόλου διακηρύττει πως "εφθασε η ώρα της πληρωμής του λογαριασμού" ακυρώνει τη λογική και τα επιχειρήματα της ίδιας. Γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο των τραπεζών της Β. Ευρώπης στην κρίση χρέους που στραγγαλίζει την Ελλάδα. Γνωρίζει πως πίσω απο τη σημερινή κρίση βρίσκονται γαλλικές και γερμανικές τράπεζες. Αυτές δάνειζαν αλόγιστα χρήματα στο ελληνικό κράτος, στις ισπανικές και ιρλανδικές τραπεζικές φούσκες. Το φτηνό χρήμα που διοχετεύθηκε στις χώρες της περιφέρειας, είναι η θεμελιώδης αιτία της ευρωκρίσης».

«Η κ. Λαγκαρντ τα ξέρει αυτά και είναι συνυπέυθυνη αφού ήταν υπουργός Οικονομικών όταν ξέσπασε η κρίση. Μάλιστα στις αρχές της θητείας της στο ΔΝΤ είχε επισημάνει το πρόβλημα των τραπεζών. Τι είναι λοιπόν αυτό που εξοργίζει στις πρόσφατες δηλώσεις της;»
«Είναι ότι επικαλείται το ηθικολογικό μύθευμα που θέλει τους σπάταλους Νότιο-Ευρωπαίους να πληρώνουν τώρα για μια δεκαετία αποχαλίνωσης. Επιχείρημα τελείως άδικο και άχρηστο στην παρούσα κατάσταση. Η συνταγή της μονομερούς λιτότητας που επιβάλλεται στις χώρες του Ευρωμηχανισμού απειλεί τώρα με κατάρρευση την Ισπανία, την Ιταλία και σε λίγο και τη χώρα της, τη Γαλλία. Επομένως το ηθικό δίδαγμα για την Λαγκάρντ δεν θα έπρεπε να είναι Βορράς εναντίον Νότου, αλλά Ευρώπη εναντίον τραπεζών τις οποίες υποχρεωνόμαστε όλοι να πληρώνουμε».

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ !!

Τσίπρας...


                                                             Πέτρος Τσιολάκης

«Δωράκι» Βορίδη στον όμιλο Μπόμπολα

Ένας σταθμός διοδίων είναι το «δώρο» του Υπουργού Υποδομών Μ. Βορίδη στον όμιλο Μπόμπολα, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές.

Στις 14 Μαΐου ο Μ. Βορίδης υπέγραψε Υπουργική Απόφαση για την λειτουργία ενός νέου σταθμού διοδίων στην Καλαμάτα από την κοινοπραξία «Μορέας» την οποία   έχει ο όμιλος Μπόμπολα.

Η «Μορέας» πρέπει να ολοκληρώσει το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα και την περιμετρική οδό της Καλαμάτας και μετά θα μπορούσε να τοποθετήσει διόδια. Όμως ο γαλαντόμος με το χρήμα των πολιτών Μ. Βορίδης αποφάσισε ότι πρέπει να στηθεί ο σταθμός τον Ιούλιο, πριν ολοκληρωθεί η περιμετρική. Αποφάσισε δηλαδή ότι ο όμιλος Μπόμπολα πρέπει να πληρώνεται για ένα έργο που δεν έχει παραδώσει ή να προπληρώνεται το έργο που έχει αναλάβει!!!
Εκτιμάται ότι η διέλευση των διοδίων θα είναι 1,30 – 1,40 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι το έργο (συνολικά 32,9 χλμ.) έπρεπε να έχει παραδοθεί από τον Ιούλιο του 2011. Αλλά αντί να κινηθούν ποινικές ρήτρες, το κράτος έδωσε και μπόνους…

AvantiPopoloGR
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/05/blog-post_7402.html

Προφανώς ο δημοσιογράφος του κώλου δεν γνωρίζει τον Καμύ αλλά και...

Γραφει γνωστος δημοσιογραφος οτι οι Ελληνες ειμαστε μεσογειακος λαος γι αυτο και εχουμε μια ταση-ροπη στον λαικισμο,την υπερβολη,την ρηξη.....οτι λεει και η Μερκελ δηλαδη.

Ο Καμυ ειχε πει "στην Ελλαδα γεννηθηκε το μετρο" και οτι "η Ευρωπη ειναι κορη της υπερβολης".

Προφανως ο δημοσιογραφος του κωλου δεν γνωριζει τον Καμυ αλλα και μονο που το 17% δεν ψηφισε συμφωνα με τα δικα του κριτηρια,  αυτο και μονο συνιστα... υβριν!
Γιατι αραγε η βουληση της συντριπτικης πλειοψηφιας του λαου που περνανε δυσκολες στιγμες θεωρειτε λαικισμος και υπερβολη;
Και μονο οτι οι Ελληνες δεν δεχονται να γινουν πειραματοζωα θεωρειται ανεπιτρεπτη ρηξη για τον πουλημενο δημοσιογραφο.
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2012/05/blog-post_4410.html

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

στρατηγική πότε;


Το κονκλάβιο συνεδριάζει... ΕΜΕΙΣ;

http://www.zougla.gr/politiki/article/to-konlavio-sinedriazi

αρρώστια...

η ισχύς εν τη ενώσει...

Πολιτική Διαφήμιση - Ολγα Κεφαλομπάφου Χασισογιάννη

πέστα γέρο !!

Αλλαγή θέλατε; Πάρτε την αλλαγή εσπάνα

Παναγιώταρος Κυψέλη, νέα ήθη και έθιμα....

Συμμετοχή στο "ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ"

 

Ο ΚΑΝΤΑΦΙ ΖΕΙ !!

"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ"

Τα 75 εκατομμύρια έφτασαν οι νέοι άνεργοι παγκοσμίως
Για «χαμένη γενιά» κάνει λόγο το Διεθνές Γραφείο Εργασίας
Στα 75 εκατομμύρια ανέρχονται οι νέοι άνεργοι, κατά 4 εκατομ. περισσότεροι σε σχέση με το 2007, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.

Ο σύγχρονος ιός της ανεργίας που μαστίζει τη νέα γενιά έχει εξαπλωθεί διεθνώς. Το Διεθνές Γραφείο Εργασίας μιλάει για μία ολόκληρη «γενιά χαμένη», καθώς θα παραμείνει εκτός εργασίας για περίπου 10 χρόνια.
Και το χειρότερο όλων είναι ότι σήμερα αρκετοί νέοι δεν αναζητούν εργασία, διότι νιώθουν απογοητευμένοι και πιστεύουν ότι δεν θα βρουν.

Ο θρίαμβος του Καπιταλισμού: 450 εκατομμύρια πεινασμένα παιδιά
Εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα και τον υποσιτισμό την στιγμή που η  αυτοκρατορία  των ΗΠΑ και οι συνεργοί της δαπάνησαν τρισεκατομμύρια δολάρια για πολέμους, και εκατομμύρια άνθρωποι στις πλούσιες χώρες κάνουν δίαιτα για την καταπολέμηση του λίπους.




 - Τα παιδιά είναι η ελπίδα του κόσμου, τα παιδιά είναι εκείνα που γνωρίζουν την αγάπη,
 Χοσέ Μαρτί.           

 1 -. Η μεγάλη σφαγή
Όταν μιλάμε για σφαγές πάντα σκεφτόμαστε τον πόλεμο: Τόκιο, Χιροσίμα, Δρέσδη, 11 Σεπτεμβρίου, Μου Λάι, Κανταχάρ, αλλά η μεγάλη σφαγή, στην οποία πάνω από χίλιοι άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ώρα της ημέρας, δεν έχει τίποτα να κάνει με πόλεμο.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση από το Hunger Project , των Ηνωμένων Εθνών, περίπου 27.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα ή από αιτίες που σχετίζονται άμεσα με την πείνα. Από αυτούς, το 75% είναι παιδιά κάτω των πέντε μηνών και το 15% των παιδιών έως 16 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι 24.300 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα και τις συνέπειές της, ένα κάθε τρία και μισό δευτερόλεπτα.

Αντεπίθεση

Το σύστημα επιτίθεται. Και επιτίθεται ύπουλα με όλα τα μέσα που διαθέτει. Κατ αρχήν θέλει να συκοφαντήσει την Αριστερά. Συκοφαντεί τόσο το ΚΚΕ, όσο και το ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας τρόπος δημιουργίας κλίματος είναι οι δημοσκοπήσεις. Δείχνουν το ΚΚΕ χαμηλά, το δε ΣΥΡΙΖΑ, πίσω από τη ΝΔ. Ξεχνούν ότι στις προηγούμενες εκλογές έπεσαν εντελώς έξω. Αλλά γιατί επιμένουν; Οι δημοσκοπήσεις, έστω κι αν δεν γίνονται πιστευτές, τραβούν την προσοχή. Όταν ακούς πχ, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο και ανεβαίνει, όπως έλεγαν πριν τις προηγούμενες εκλογές, αμφιβάλεις για αυτά που βλέπεις καθημερινά και γνωρίζεις. Συσπειρώνονται ως ένα σημείο, τα πρόβατα αφού δίνονται ψεύτικες ελπίδες.

Το ίδιο τώρα και με τη ΝΔ. Τι έγινε και προηγείται η ΝΔ; Ήρθε η Ντόρα! Α, καλά. Ήρθε δηλαδή κάποια, που μισεί τον αρχηγό της, που θέλει οπωσδήποτε να τον ρίξει, που τον έβριζε, και που διαγράφηκε, γιατί θεωρήθηκε επικίνδυνη από την ηγεσία της ΝΔ. Τόσο καλά. Ούτε μια ψήφο δε θα πάρει ο Σαμαράς από τη ΔΗΣΥ. Και αυτό γιατί χάρη στον Παυλόπουλο, οι εκλογές θα γίνουν με λίστα. Κατάλαβες Αντώνη; Γιατί να ψηφίσει ο οπαδός της Ντόρας, εσένα, όταν έχει εξασφαλίσει την εκλογή η κόρη;
Λένε θα πάρει από το λαγό. Τις προσωπικές ψήφους των καραγκιόζηδων. Σταγόνα στον ωκεανό. Και με την έλευση των «παλτών», θα φύγουν περισσότεροι. Σκεφτείτε αναποφάσιστοι, τι σας προσφέρει ο Σαμαράς; Μνημόνιο, πετσόκομμα αποδοχών, ακρίβεια, ανεργία. Μια απ τα ίδια και χειρότερα.

ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟΟΟ !!

Η Βρετανία θα κλείσει τα σύνορα για τους Έλληνες

Το Λονδίνο αναζητά τρόπους ελέγχου της μετανάστευσης
Η Βρετανία επεξεργάζεται σχέδια για τον έλεγχο του αριθμού των Ελλήνων που μπορεί να θελήσουν να μεταναστεύσουν στη χώρα.

Όπως δήλωσε η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, πολλοί θα χάσουν τη δουλειά τους και είναι πιθανό να αναζητήσουν την τύχη τους στη Βρετανία.
Η υπουργός τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αυξηθεί το μεταναστευτικό ρεύμα από την Ελλάδα προς τη Βρετανία.
Οι περιορισμοί που σχεδιάζουν οι Βρετανοί θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την υποχρέωση για έκδοση βίζας, αλλά και περιορισμούς όσον αφορά στα απαιτούμενα προσόντα για εύρεση εργασίας.

ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Παρεμβαίνει από τη φυλακή και ζητά πολλές μικρές εξεγέρσεις τύπου Κερατέας

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο επέλεξε ο Δ. Κουφοντίνας προκειμένου να παρουσιάσει ένα βιβλίο, η έκδοση του οποίου προκάλεσε πολλές συζητήσεις. Ο Δ. Κουφοντίνας ήταν σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης «ωσεί παρών», μιλώντας όπως ειπώθηκε τηλεφωνικά από τις Φυλακές Κορυδαλλού όπου βρίσκεται έγκλειστος.

Η επανεμφάνιση του Δ. Κουφοντίνα, όπως αναφέρεται στο «Βήμα της Κυριακής» ως μεταφραστή αυτή τη φορά του βιβλίου «Μια σκληρή μάχη με τη μνήμη» της Γερμανίδας Μάργκριτ Σίλερ, πρώην μέλους της Φράξιας Κόκκινος Στρατός (RAF), σηματοδότησε και την προσπάθειά του να επανατοποθετήσει πολιτικά στην παρούσα πολιτική και οικονομική συγκυρία τον ρόλο όσων ακόμα πιθανόν επηρεάζει. Στην παρουσίαση του βιβλίου, την περασμένη Τετάρτη, αναφέρθηκε πολλές φορές στην ανάγκη να γίνει «αυτοκριτική στα δικά μας λάθη», κάνοντας λόγο για τον «σεχταρισμό, την αυτοαναφορικότητα, τον εσωτερικό πόλεμο με την καταστολή» και προχώρησε σε νέα κριτική προς την Αριστερά επικαλούμενος τον Σαρτρ.

Η παρέμβασή του δείχνει ότι αναζητεί νέους δρόμους για την επαναστατικοποίηση του κινήματος, σίγουρα διαφορετικούς από αυτούς που είχε στο παρελθόν επιλέξει η 17Ν. Ο νέος αυτός δρόμος περνάει, όπως ο ίδιος σημειώνει, από «την υπομονετική ανάπτυξη ενός πολύμορφου συγκρουσιακού κινήματος που χρειάζεται πολλή ιδεολογική και πολιτική πάλη, πολλούς διεκδικητικούς αγώνες, πολλές μικρές εξεγέρσεις, πολλή αντοχή στις απογοητεύσεις από τις αποτυχίες των θεσμικών μόνον

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Παγκόσμια στατιστικά σε πραγματικό χρόνο


Νέα επιστολή των «Ερυθρών Ταξιαρχιών»

Μία επιστολή που θεωρείται ότι προέρχεται από την εξτρεμιστική οργάνωση Ερυθρές Ταξιαρχίες περιλαμβάνει σήμερα νέο μήνυμα για επιθέσεις κατά πολιτικών, τραπεζιτών και δημοσιογράφων, λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας Τζόρτζο Ναπολιτάνο προειδοποιούσε για τον κίνδυνο να ξανακυλήσει η χώρα στη δίνη της πολιτικής βίας της δεκαετίας του ’60.

«Η χαραυγή της νέας επανάστασης βρίσκεται εδώ», τονίζεται στην επιστολή, η οποία εστάλη στην εφημερίδα Ιλ Τζορνάλε του Μιλάνου, όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα του ιδίου φύλλου. Η Ιλ Τζορνάλε είναι ιδιοκτησίας του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι Πάολο.
Πρόκειται για τη δεύτερη επιστολή που φθάνει στα μέσα ενημέρωσης μέσα σε ένα διήμερο. Καμιάς η αυθεντικότητα δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Χθες, το πρακτορείο ANSA είχε λάβει επιστολή με την οποία η οργάνωση προκαταλάμβανε κάθε πιθανή προσπάθεια να της αποδοθεί η βομβιστική ενέργεια κατά του Λυκείου στο Μπρίντιζι, αρνούμενη οποιαδήποτε σχέση.

Στην τελευταία τους επιστολή οι Ερυθρές Ταξιαρχίες εγκαλούν το «φασιστικό κράτος» για την βομβιστική ενέργεια του Σαββάτου στο Μπρίντιζι, με την οποία διατείνεται ότι «πασχίζει να καταπραΰνει την οργή των μαζών με τον φόβο».

Αγεωγράφητη η Μέρκελ.....δεν νομίζω !!

Ρεζίλι έγινε η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μπέρδεψε στον χάρτη το Βερολίνο με τη Μόσχα! Η γερμανίδα Καγκελάριος πραγματοποιούσε επίσκεψη σε σχολείο του Βερολίνου και όταν οι μαθητές της ζήτησαν να δείξει την πρωτεύουσα της χώρας της, έδειξε με το δάχτυλο... τη Μόσχα!
http://www.zougla.gr/kosmos/article/ageografiti-i-angela-merkel

τα 'λεγε ο Τζιμάκος....

ΑΡΠΑ ΡΕ ΧΙΤΗ

Γιαούρτια και κλωτσιές στους εθνικιστές
Την Παρασκευή 25/5 εντοπίστηκε σε τσιπουράδικο, 3 στενά από το μπατσομέγαρο του Βόλου, ο δημοκρατικά εκλεγμένος φασίστας Ηλιόπουλος. Άμεσα κινητοποιήθηκαμε μαζί με άλλους αντιφασίστες-τριες για να κάνουμε το αυτονόητο. Επιτέθηκαμε με γιαούρτια και ντομάτες και ότι εύκαιρο παρείχε το ουζερί. Η σύνθεση της παρέας του, απέδειξε για ακόμα μία φορά ποιο είναι το κράτος και το παρακράτος. Αναμεσά τους, ήταν ο δολοφόνος του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα (Πάτρα 1991) και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Καλαμπόκας μαζί με άλλα φασιστοπατριωτικά λουλούδια της πόλης.
Η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής και οι εκπρόσωποί της δεν έχουν θέση σε καμία κοινωνία. Γνωστοί ρουφιάνοι των media που τους διαφημίζετε, παπάδες που τους ευλογάτε, μπάτσοι και λοιποί μεροκαματάκηδες που μαζί δουλεύετε... θα μας βρείτε μπροστά σας.
"Αντιφασιστική Περίπολος Περιοχής Μεταμόρφωσης Βόλου"


http://www.e-volos.gr/

ρε είναι πάντα το ίδιο λέμεεεεεεε.....

Το αρχαίο haircut… Η πρώτη στάση πληρωμών που έγινε στην αρχαία Ελλάδα
Τον 5ο αιώνα π.Χ. στο ναό της Δήλου που ήταν αφιερωμένος στον Απόλλωνα βρίσκονταν οι θησαυροί της συνομοσπονδίας των ελληνικών πόλεων – κρατών κάτω από την ηγεσία της Αθήνας.


Εκεί φυλασσόταν και το τεράστιο ποσό των εισφορών των συμμάχων. Το 454 π.Χ. 13 πόλεις κράτη δανείστηκαν από το ταμείο της Αθηναϊκής Συμμαχίας. Ωστόσο δεν…μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και έτσι κήρυξαν στάση πληρωμών. Δύο από τις δέκα εφάρμοσαν το «δεν πληρώνω» επ’ αόριστον, ενώ οι υπόλοιπες έκαναν αρχαίο haircut με διακανονισμό.
Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη στάση πληρωμών έγινε στην αρχαία Ελλάδα , καθώς οι Έλληνες – έμποροι γαρ- αναγνώριζαν αυτό που σήμερα αποκαλείται συνυπευθυνότητα χρέους, δηλαδή ότι αυτός που δανείζει πρέπει να αναλάβει το ρίσκο και την ευθύνη που του αναλογεί αν κάτι δεν πάει καλά με την αποπληρωμή. Μετά το «κανόνι» πάντως ο Περικλής πήρε μέτρα και μετέφερε το Ταμείο από την Δήλο στην Αθήνα.
Πλέον δεν αποφάσιζε συμβούλιο με εκπροσώπηση όλων αλλά η Εκκλησία του Δήμου.. Και το 594 π.Χ. εξάλλου, όταν ο Σόλων ανέλαβε τις τύχες της Αθήνας, οι φτωχοί (η τάξις των θετών) ήταν βουτηγμένοι στα χρέη και ανίκανοι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αυτοί οι εξαθλιωμένοι

Σκατά στις τράπεζες λέμεεεεεε !!!!

Ο Ματωμένος Γάμος της Ευρωζώνης
 Του Γιάννη Βαρουφάκη*
Καλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;

 - Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;

 - Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;

-  Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι;

- Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Ζάρα, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή;

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ 19:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΡΕΛΟΠΑΙΔΑΡΑΔΕΣ

EPXOMAσTE

19:00 ελάτε μάγκες!

Κρατήστε αυτό το video για να με κάνετε ρόμπα...


μπορεί και να σ’ αρέσει…

κερδάμε καθαρά !!

                                                             ΠΡΙΝ....

ΚΑΙ ΜΕΤΑ....

«Θα κάνω το σταυρό μου, την προσευχή μου και θα προσπαθήσω να μην κλάψω»
Μία δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου και αναδειχθεί πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας, ο βουλευτής της Ν.Δ. είπε: «Θα κάνω το σταυρό μου, την προσευχή μου και θα προσπαθήσω να μην κλάψω…».