Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αντιφασιστική παρέμβαση στο Χολαργό



Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων και κατά τη διάρκεια της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική παρέμβαση στο Χολαργό με συνθήματα από την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση και απο την "Πρωτοβουλία ενάντια στο φασιμό Β/Α Αττικής". Πιο δίπλα ήταν και ο ΣΥΡΙΖΑ με ξεχωριστό πανό.
Με το τέλος της παρέλασης, πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της περιοχής.
Ακούστηκαν κυρίως αντιφασιστικά συνθήματα αλλά και αντιμνημονιακού χαρακτήρα (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ, ΚΡΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ, ...ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΔΩ...)

Ξεχωριστή "νότα" δόθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης, τη στιγμή που περνούσαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου, στο οπoίο έγινε η εισβολή των μπάτσων στις αρχές του μήνα κατά τη διάρκεια κατάληψης, όπου και ακούστηκε το σύνθημα: ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ.

Ο μπάτσος που είχε εισβάλλει και χτυπήσει μαθητές τότε, πριν ξεκινήσει η παρέλαση (όπου είχε το θράσσος να εμφανιστεί) "στολίστηκε" με διάφορα κοσμητικά επίθετα και αναγκάστηκε να αλλάξει πεζοδρόμιο και να κρυφτεί πίσω από τους "δικούς" του.


1 σχόλιο: