Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Oι τελευταίοι σπασμοί ενός κυβερνητικού θιάσου που καταρρέει

Χτες είχαμε ανάρτηση με τίτλο «Με Ναζιστικής Έμπνευσης Μέτρα, ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός καταργεί τις Διαδηλώσεις!».
Σήμερα βλέπουμε ότι ο χαφιεδισμός που είχε θεσμοθετηθεί από το καλοκαίρι της τρομοϋστερίας του 2002 ξαναέρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην μεγαλειώδη λαϊκή διαδήλωση που έγινε στις 12 του μήνα.

 Το ακούσαμε και το είδαμε χτες από κάποιες τηλεοράσεις, το διαπιστώνουμε σήμερα από την ιστοσελίδα της μπασκηναρίας. Προσπαθούν μέσω φωτογραφιών που ανάρτησαν να ταυτοποιήσουν πολίτες που σύμφωνα με τους μπάτσους συμμετείχαν στα επεισόδια της περασμένης Κυριακής. (Εχει νόημα να σχολιάσουμε ότι ορισμένες ιστοσελίδες και κάποια μπλοκ έγιναν φερέφωνα της αστυνομίας;).

«Επικήρυξαν», λοιπόν οι μπάτσοι κάποια άτομα και ζητούν από τους «νομοταγείς» πολίτες να επικοινωνήσουν με την Αντιτρομοκρατική και να δώσουν «πληροφορίες ικανές να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητάς τους».
(Λέτε η επόμενη ενέργεια τους να αποσκοπεί στο να οργανώσουν
ομάδες «αγανακτισμένων πολιτών» που θα λυντσάρουν κάθε «ανεπιθύμητο» διαδηλωτή;).

Αλήθεια, πώς θα τους φαινόταν αν υπήρχε μια οργανωμένη ανάλογη κίνηση από ιστοσελίδες και μπλοκ; Δηλαδή να δημοσιεύαμε φωτογραφίες μπάτσων που βιαιοπραγούν σε διαδηλωτές

Ο σημερινός κυβερνητικός θίασος είναι «τελειωμένος» και το ξέρει πολύ καλά. Το τι θα προκύψει είναι το ζητούμενο.
Προσπαθεί λοιπόν με τον αυταρχισμό, με ναζιστικής έμπνευσης μέτρα, να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο που του έχει ανατεθεί. Και επειδή είναι αδίστακτος εκτός αυτές τις επικηρύξεις, έμπνευσης της  Scotland Yard, ας μην παραξενευτούμε αν δούμε  να κυκλοφορούν βανάκια της αστυνομίας με φωτογραφίες «καταζητούμενων» και γιγαντοαφίσες στους δρόμους, που θα προτρέπουν τον κόσμο να καταδώσει τους «επικηρυγμένους» όπως έχει συμβεί στην Αγγλία.  

Είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός κυβερνητικού θιάσου που καταρρέει.
και να ζητούσαμε από τους αναγνώστες μας να μας δώσουν στοιχεία για να ταυτοποιηθούν οι πραιτοριανοί του καθεστώτος;

1 σχόλιο: