Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

«Θα στείλω σπίτι σου τη Χρυσή Αυγή»

Παραλήρημα από όργανο του κ. Παπουτσή εις βάρος μεταναστών. Ύβρεις και απειλές προς τον αντιπρόεδρο της Μαροκινής Κοινότητας.


Το παραλήρημα ενός αστυνομικού οργάνου αντιμετώπισαν Μαροκινοί μετανάστες στην Αθήνα, που έτυχε να βρεθούν στο δρόμο του το βράδυ της 25ης Ιουλίου, στην Πλατεία Βάθης. Σε μια έξαρση τσαμπουκά ο αστυνομικός του τμήματος Ομονοίας (σ.σ. τα στοιχεία του είναι στη διάθεση του Δρόμου) θεώρησε καλό να υποβάλει σε έλεγχο μια ομάδα μεταναστών που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι σε καφενείο στην οδό Μάγερ 29, προετοιμάζοντας τη γιορτή τους για το Ραμαζάνι, που ακολουθούσε σε λίγες μέρες.

Όπως καταγγέλλει στον Δρόμο ο αντιπρόεδρος της Μαροκινής Κοινότητας, Αμπντεραχίμ Ζούχρι, ξαφνικά ένα περιπολικό σταμάτησε έξω από το καφενείο και οι δύο αστυνομικοί άρχισαν να ελέγχουν τα χαρτιά των μεταναστών. Ο ένας εκ των δύο, με ιδιαίτερα έντονο ύφος, άρχισε να κλοτσάει τις καρέκλες του καφενείου φωνάζοντας στους μετανάστες.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Νικάμε !! Ο Άνθιμος ειναι gay ..... !!

Χρυσά αυγά ..


 


Η Deutsche Bank εξαγοράζει πανεπιστημιακή έρευνα

η επιστήμη πωλείται.....

Η Deutsche Bank δελεάζει πανεπιστήμια

Xαρακτηριστικό παράδειγμα προς αποφυγήν στις σχέσεις των επιχειρήσεων με τον ακαδημαϊκό κόσμο αποτελεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της International Herald Tribune, μια μυστική συμφωνία της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank με δύο από τα επιφανέστερα πανεπιστήμια της χώρας, για τη χρηματοδότηση ενός ερευνητικού προγράμματος προς όφελος της τράπεζας.

Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου που υπέγραψε η Deutsche Bank με τα δύο κορυφαία γερμανικά πανεπιστήμια, Humboldt University και Technical University of Belrin, η τράπεζα συμφώνησε να καταβάλει 12 εκατ. ευρώ σε διάστημα μιας 4ετίας, αρχής γενομένης από το 2007, για τη χρηματοδότηση ενός ερευνητικού προγράμματος, για την εφαρμογή των προηγμένων μαθηματικών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα (Quantitative Products Laboratory), και δύο καθηγητικών εδρών, σε καθένα από τα δύο πανεπιστήμια.

Οι μισθοφόροι του Σαρκοζί δολοφονούν άμαχους στο Αφγανιστάν

Τα νατοϊκά στρατεύματα στο Αφγανιστάν βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Παρά τις προπαγανδιστικές δηλώσεις πολιτικών και... στρατιωτικών παραγόντων που μιλούν για νίκη και επιβολή ενός καθεστώτος ασφάλειας, στην πραγματικότητα η Αντίσταση του Αφγανικού λαού τρομοκρατεί τους Μισθοφόρους τρομοκράτες. Συχνά ο φόβος των πάνοπλων στρατιωτών του ΝΑΤΟ και φυσικά η απαξίωση της ζωής του άμαχου Αφγανού αποτελούν βασικές συνιστώσες για την εκτίναξη των απωλειών στις τάξεις των πολιτών.

Σε νέο δραματικό επεισόδιο ένας Γάλλος στρατιώτης σκότωσε τρεις Αφγανούς αμάχους και τραυμάτισε άλλους τρεις.

Κτηνώδικη μπατσάδικη βία

Είναι συγκλονιστική η καταγγελία που κάνουν οι Γιατροί του Κόσμου και αφορά την κτηνώδικη βία που ασκούν τα ένστολα καμάρια του Παπουτσή στους μετανάστες στην Πάτρα. Συγκλονιστική και ανατριχιαστική συνάμα η καταγγελία του.

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου τους..


Βία κατά μεταναστών στην Πάτρα

Οι Γιατροί του Κόσμου επισημαίνουν με ιδιαίτερη ανησυχία τη συνεχιζόμενη χρησιμοποίηση βίας κατά μεταναστών – νομίμων και μη – που βρίσκονται απελπισμένοι στο λιμάνι της Πάτρας, εγκλωβισμένοι στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα. Χτυπήματα από γκλόπ σε άκρα, σε γεννητικά όργανα, βαριάς φύσης κακώσεων κεφαλής είναι μερικά παραδείγματα ένστολης φυσικής βίας που έχουν καταγραφεί από τους ιατρούς της Οργάνωσης. Η χρήση φυσικής βίας, χωρίς να ακολουθείται η «δικαιολογία» της σύλληψης, αποτελεί παράνομη και απάνθρωπη κατάχρηση εξουσίας.

Επιπρόσθετα, οι Γιατροί του Κόσμου καταγγέλλουν τον «έντεχνο» αποκλεισμό των προσφύγων και όσων χρήζουν βοήθειας από την κινητή ιατρική μονάδα της Οργάνωσης,

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

O ήχος από τα γυμνά πέλματα των ανθρώπων που ζητούν δικαιοσύνη, ψωμί, γη και ελευθερία


Του Θανάση Τσιριγώτη - Αλφαβήτα

 Kοντεύουν σχεδόν σαράντα χρόνια (1974) από την περίφημη μεταπολίτευση, που σήμανε το τέλος της εφτάχρονης δικτατορίας και την αυγή μιας νέας αστικής εποχής. H μεταπολίτευση (24.7.1974), ως αποτέλεσμα των αγώνων του λαού μας με αποκορύφωμα το Πολυτεχνείο και την Kυπριακή τραγωδία (πραξικόπημα, Σαμψών, τούρκικη εισβολή), ήρθε να ρυθμίσει μ' ένα νέο τρόπο ό,τι άφησε άλυτο η προχουντική περίοδος (1960-67). Aστικές μεταρρυθμίσεις, νομιμοποίηση της κομμουνιστικής δράσης, ομαλή εναλλαγή των αστικών κομμάτων στην εξουσία, εκκαθάριση και ομαλοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος κ.λπ.

Oι αγώνες που ακολούθησαν τη μεταπολίτευση (ριζοσπαστικοποίηση του φοιτητικού κινήματος, εργατικά σωματεία, διώξιμο του βασιλιά, νομιμοποίηση όλων των κομμάτων, δημοτική γλώσσα, δωρεάν υγεία, παιδεία, μισθολογικές αυξήσεις και Aυτόματη Tιμαριθμική Aναπροσαρμογή (ATA), ταρακούνησαν βαθιά το αστικό σύστημα, αλλά δεν το ανέτρεψαν.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ Η ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

Ανώνυμες πληροφορίες κατέφθασαν στο blog μας.... Τις παραθέτουμε...........

"...... Τι γίνεται στην Ισλανδία ;
ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Σιωπή πληροφόρησης από την Ισλανδία. Γιατί;
Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει λογοκρισία σήμερα, ας μου πει πώς, ενώ έγινε γνωστό τι συνέβη στην Αίγυπτο, δεν γράφτηκε ποτέ τι συμβαίνει στην Ισλανδία:

 Στην Ισλανδία ο λαός κατάφερε να παραιτηθεί η κυβέρνηση, εθνικοποίησε τις μεγαλύτερες τράπεζες, αποφάσισε να μην πληρώσει το χρέος που είχαν δημιουργήσει αυτές στην Μ. Βρετανία και την Ολλανδία λόγω της κακής οικονομικής πολιτικής τους και κατέληξε να δημιουργήσει ένα λαϊκό σώμα για την αναδιαμόρφωση του συντάγματος.

Και όλο αυτό με ειρηνικές διαδικασίες. Μια πραγματική επανάσταση κόντρα στην εξουσία που μας οδήγησε στην παρούσα κρίση.

 
Εδώ, γιατί δεν μπορέσαμε να μάθουμε τίποτα γι' αυτά τα γεγονότα εδώ και δύο χρόνια;

 Τι θα γινόταν αν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες έπαιρναν παράδειγμα;

Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία: 

Δεν έχουμε μια απολύτως ταξική «δικαιοσύνη» αλλά και εντελώς απάνθρωπη.

Κατηγορείσαι ότι πήρες μίζα ένα εκατομμύριο μάρκα. Η "δικαιοσύνη" τι κάνει; Το ψάχνει …

Φέρεσαι υπαίτιος για ανθρωποκτονία 39 ανθρώπων από ενδεχόμενο δόλο –περίπτωση  Ricomex- ποια είναι η ποινή που σου επιβάλει η «αδέκαστη δικαιοσύνη»;
Πρωτόδικα πέντε χρόνια φυλακή και στο Εφετείο σε αθωώνει.

Σου αποδίδουν ότι επί υπουργίας σου παντελωνιάστηκαν με άμεση συνεργεία σου 300 εκατομμύρια ευρώ μίζες στις πολεμικές δαπάνες; Τι δικαστικές επιπτώσεις έχεις; Αστο … βλέπουμε …

Κατηγορείσαι όχι είσαι μεγαλοεπιχειρηματίας ή χρηματιστής και χειραγώγησες μετοχές θησαυρίζοντας  εσύ και παράλληλα καταστρέφοντας εκατομμύρια κόσμου.  Τι ποινή σου επιφυλάξουν οι «λειτουργοί της Θέμιδας»; Πρωτόδικα 3 χρόνια φυλακή και αθώωση από το Εφετείο…

Είσαι όμως πρεζόνι που βυθισμένος στην λούμπα των ναρκωτικών βουτάς μια ζάντα αυτοκινήτου, να την πουλήσεις και να πάρεις την δόση σου. Πώς μεταφράζεται η κατανόηση που σου δείχνουν οι δικαστές; Με τέσσερα χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και όταν μάλιστα έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα απεξάρτησης και τώρα είσαι «καθαρός».

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πολύ ωραίο βίδεο..

Η απλοϊκή ερώτηση της Α. Μπουγάτσου και η απάντηση..

«Αν μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, μια φωτογραφική ρύθμιση νόμου για την αγορά ενέργειας, μια προσθήκη μόλις τρεισήμισι γραμμών, μπορεί να κοστίσει 4,3 δισ. ευρώ στους Ελληνες καταναλωτές ρεύματος; Δυστυχώς μπορεί.
Δεν πρόκειται περί ευφάνταστου σεναρίου ή ανεύθυνης κινδυνολογίας, αλλά περί επίσημων υπολογισμών που κάνουν τουλάχιστον τρεις φορείς (επιστημονικός και επαγγελματικοί) για λογαριασμό που έρχεται στο ρεύμα, αν τελικά η κρυμμένη ρύθμιση του άρθρου 197 στο νομοσχέδιο για τη "Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Ερευνα, Παραγωγή και Δίκτυα Μεταφοράς Υδρογονανθράκων" γίνει νόμος».

Έτσι ξεκινάει το ρεπορτάζ της η Αριστέα Μπουγάτσου για ένα θέμα με το οποίο ασχολείται και το κύριο άρθρο της «Ελευθεροτυπίας».

Το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου αναφέρει ότι αυτή η φωτογραφική ρύθμιση νόμου έγινε για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ομίλου Μυτιληναίου με δεδομένο ότι « άλλη μονάδα Συμπαραγωγής Υψηλής Απόδοσης πάνω από 35 MW δεν υφίσταται σε λειτουργία, ούτε κατασκευάζεται ούτε εκκρεμεί αίτημα αδειοδότησης».

Είχαμε ξανάρθει..

Aνακάλυψαν τον τάφο του Απόστολου Φιλίππου

Μια ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον ιταλό Φρανσέσκο ντ' Άντρια ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στο Παμούκαλε, την αρχαία Ιεράπολη, στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας, τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ενός από τους δώδεκα αποστόλους του Ιησού Χριστού, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

«Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να βρούμε τον τάφο του Αγίου Φιλίππου τον βρήκαμε τελικά στα ερείπια μιας εκκλησίας (στην περιοχή) όπου κάναμε ανασκαφές πριν από ένα μήνα», υπογράμμισε ο αρχαιολόγος που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία, και τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.

Ο ίδιος είπε ότι ο τάφος δεν έχει ακόμη ανοιχτεί. «Μια μέρα αυτό θα γίνει, χωρίς αμφιβολία. Η ανακάλυψη αυτή είναι μείζονος σημασίας για την αρχαιολογία και τον χριστιανικό κόσμο», δήλωσε με ικανοποίηση ο αρχαιολόγος.

Με καταγωγή από την Γαλιλαία -σημερινό Ισραήλ- ο Φίλιππος ήταν ένας από τους μαθητές του Χριστού. Κήρυξε το ευαγγέλιο σε περιοχές της Μικράς Ασίας και λιθοβολήθηκε και στη συνέχεια σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους στην Ιεράπολη της Φρυγίας.

από Ζούγκλα

Τελικά για όλα φταίνε οι μετανάστες ?

αφίσα για ρατσισμό και μετανάστες σε 1000 αντίτυπα στην αγία παρασκευή

Πάντα τέτοια..

έμπρακτη ακύρωση ελεγκτή στο τρόλει σήμερα

Ελεγκτής σήμερα στο τρόλει σταδίου (δε θυμάμαι αριθμό) έφαγε "άκυρο" από επιβάτη στην προσπάθεια του να γράψει κλήση σε αφρικανό συνεπιβάτη.

Πρωί στις αρχές της σταδίου και ένας ελεγκτής ο οποίος μπήκε μόνος του και χωρίς να δείξει καρτελάκι ταυτότητας έλεγξε κάποιους από τους επιβάτες και ενώ βρήκε και ντόπιους χωρίς εισιτήριο κατέβασε από το τρόλευ μόνο έναν αφρικανικής καταγωγής επιβάτη με σκοπό να καλέσει τους μπάτσους να τον μαζέψουν. Δεν του'κατσε όμως.

Άλλος επιβάτης μόλις κατέβηκε ζήτησε από τον ελεγκτή το λόγο που τράβαγε από τη μπλούζα το μετανάστη και επίσης ζήτησε να του δείξει την ταυτότητά του, κάνοντας ταυτόχρονα νόημα στο μετανάστη να φύγει. Στον έντονο διάλογο που ακολούθησε ο επιβάτης ρωτούσε επίμονα τον ελεγκτή αν ήταν αστυνομικός, λέγοντάς του ότι δεν έχει δικαίωμα να τραβολογάει τον άνθρωπο που ήταν χωρίς εισιτήριο. Με τα πολλά ο μετανάστης έφυγε τρέχοντας την ώρα που συνεχιζόταν ο διαπληκτισμός και ο επιβάτης έφυγε αμέσως μετά. Ο ελεγτής απόμεινε να προσπαθεί να πάρει την αστυνομία. Δεν ξέρω τι έγινε μετά.

Όσο οι ανεμόμυλοι θαρρούν πως είναι γίγαντες, τόσο κι εμείς θα είμαστε δονκιχώτες.
Ελεγκτές κάτω τα ξερά σας από το λαό. Είστε ανεπιθύμητοι από την κοινωνία.

Σάντσο

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Χαζό παιδί, χαρά γεμάτο..

Όταν η δασκάλα του Τοτού ανέλαβε το ρόλο να του ανακοινώσει τον θάνατο των γονέων του σε δυστύχημα, του είπε: «Τοτό, θέλω να σου πω ένα ευχάριστο νέο: Φέτος θα πας εκδρομή με το ορφανοτροφείο!»

Όπως έχουμε πολλές φορές σημειώσει, το χρέος είναι ένα από τα εργαλεία του Κεφαλαίου για την καθυπόταξη των εργαζομένων, έτσι ώστε να επιτύχει καλύτερες συνθήκες εκμετάλλευσης και μεγαλύτερες ευκαιρίες κέρδους.


Τα δανεικά που παίρνει η κυβέρνηση ούτε καν έρχονται στη χώρα, απλά σβήνεται μια γραμμή σε κάποιο τεφτέρι στο εξωτερικό και γράφεται μια άλλη παραδίπλα. Έτσι διαιωνίζεται ο έλεγχος της χώρας και η απομύζηση του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας -στο μεγάλο του μέρος- δεν είναι αποτέλεσμα εσωτερικών δυσλειτουργιών, αλλά είναι μέρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που οδηγεί στην κατρακύλα ακόμα και τις ΗΠΑ – παρότι οι τελευταίες πλαστογραφούν συστηματικά το ίδιο τους το νόμισμα, για να μπαλώνουν τρύπες.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ

«Μεταξύ στρατοδικείου και Ιεράς Εξέτασης»


«Τώρα η Ελλάδα μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Η δικαιοσύνη του ΠΑΣΟΚ καταδίκασε σε κάθειρξη 11 χρόνων τη 18χρονη τότε Κωνσταντίνα χωρίς καμία απόδειξη, κανένα στοιχείο εξακριβωμένο, ούτε καν με βάση την ηλικία της. Μπορεί να είναι η μοναδική πολιτική κρατούμενη κάτω των 20 στον κόσμο. Αν υπάρχει άλλη, θα είναι σε κάποια χώρα της Μπανανίας.

Την καταδίκασαν σε μία δίκη μεταξύ στρατοδικείου και Ιεράς Εξέτασης, χωρίς να ληφθούν υπ' όψιν ούτε τα πρακτικά, ούτε οι μάρτυρες, ούτε όλα τα στοιχεία που φώναζαν για την αθωότητά της. Το αδίκημα: δεν συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις, να μην πηγαίνει Εξάρχεια, να μην διεκδικεί, να μην έχει πολιτική άποψη, να σκύψει το κεφάλι και να παρακαλέσει για επιείκεια. Η ποινή έπρεπε να είναι εξουθενωτική.

Εγώ όμως προκαλώ όλη την έδρα, όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα τον Αρσένη και την Κατσέλη, να μου αποδείξουν τι έκανε το παιδί μου, ποιον έβλαψε, ποιον τρομοκράτησε.

Την κατηγορούν ότι στα 17 ήταν τρομοκράτης και δεν ντρέπονται. Τρομοκράτες είναι αυτοί και οι υποτελείς τους που έχουν φέρει τον Ελληνα σε απόγνωση και κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Nεοθωμανισμός


Η εικόνα είναι συνταρακτική καθώς φαίνεται ότι αποκαλύφθηκε η ύπαρξη μιας άγνωστης φυλής μαύρων Ποντίων στην Αφρική, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις ενδυμασίες των μελών του χορευτικού συγκροτήματος! Είναι όμως έτσι ή τα φαινόμενα απλά εξαπατούν;
Επιλέξαμε να σχολιάσουμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία καθώς όπως θα έχετε αντιληφθεί μαζί με την «ποντιακή» χορευτική ομάδα, εικονίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του.

Σοφά λόγια..

Σοφά λόγια..

"Το τραπεζικό σύστημα συνελήφθη μέσα στη διαφθορά και γεννήθηκε στην αμαρτία.
Οι τραπεζίτες κατέχουν τη Γη. Αν τους την πάρεις αλλά τους αφήσεις τη δύναμη να δημιουργούν χρήματα, με ένα χτύπημα της πένας θα δημιουργήσουν αρκετά χρήματα για να την αγοράσουν πίσω.


Όμως αν τους πάρεις  τη δύναμη να δημιουργούν χρήμα τότε όλες οι μεγάλες περιουσίες όπως η δική μου θα εξαφανιστούν - και πρέπει να εξαφανιστούν διότι αυτός θα είναι ένας καλύτερος και πιο χαρούμενος κόσμος για να ζούμε.

Αλλά, αν επιθυμείς να παραμείνεις σκλάβος των τραπεζιτών και να πληρώνεις το κόστος της ίδιας σου της σκλαβιάς, άφησέ τους να δημιουργούν χρήματα."

Josiah Stamp, πρώην διευθυντής της τράπεζας της Αγγλίας.

Η ιστορία επιστρέφει σαν κωμωδία και ενίοτε σαν φαρσοκωμωδία..

Σεπτέμβριος 1944. Συμφωνία Καζέρτας.

Αι αντάρτικαι δυνάμεις τίθενται υπό τας διαταγάς της Ελληνικής Κυβερνήσεως, η οποία τας θέτει υπό τας διαταγάς του Στρατηγού Σκόμπι”.

Γεώργιος Α’ Παπανδρέου Α’, Πρωθυπουργός και Υπουργός Στρατιωτικών. .                                     

Το ΕΑΜ, με το κύρος του στα ύψη, προκειμένου να αποτρέψει τη ρήξη προτεiνει συγκρότηση τμήματος ενιαίου εθνικού στρατού, που θα αποτελούνταν από την “ορεινή ταξιαρχία”, τον “ιερό λόχο”, τμήματα του ΕΔΕΣ και μια ταξιαρχία του ΕΛΑΣ “ίση προς το άθροισμα των άνω δυνάμεων και με ίσον οπλισμόν

Ο Γεώργιος Α’ Παπανδρέου Α’ αποδέχεται αρχικά την πρόταση αυτή, για να την αναιρέσει στη συνέχεια, ύστερα από εντολή του στρατηγού Σκόμπι και του Βρετανού πρεσβευτή Λίπερ. Στις 28 του Νοέμβρη ανακοινώνει ένα αλλοιωμένο κείμενο ως δήθεν συμφωνία με το ΕΑΜ. Οι υπουργοί της Αριστεράς – εκτός από τον Στρατηγό Σαρηγιάννη – παραιτούνται από την Κυβέρνηση Γεωργίου Α’ Παπανδρέου Α’ και το ΕΑΜ καλεί σε συλλαλητήριο στη Πλατεία Συντάγματος. Η Κυβέρνηση το απαγορεύει.
"

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ας θυμηθούμε κι αυτό.....

Αν ήξεραν οι φτωχοί πόση χλιδή κατέχουν οι πλούσιοι θα είχαν επαναστατήσει ..

Πλατεία Συντάγματος, πλατεία Ομόνοιας, οδός Αιόλου, οδός Αθηνάς , οδός Σταδίου, παντού μεγάλα και φανταχτερά καταστήματα με τις βιτρίνες τους στολισμένες.

Ακριβώς κάτω από τις βιτρίνες, τόσο κοντά στα επώνυμα και γεμάτα φινέτσα προϊόντα, οι άστεγοι και οι κατατρεγμένοι χαλάνε την εικόνα της αρμονίας και της επιχειρούμενης αποχαύνωσης.
Άνθρωποι σε χάρτινα στρώματα με μισή κουβέρτα, στην καλύτερη περίπτωση, για σκέπασμα και στέγη συγχρόνως.

Κοντά στις 650 χιλιάδες οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ και με τη φτώχια να έχει μπει στα σπίτια και τις ψυχές του 40% των Ελλήνων, είναι φανερό πως το «κόμμα» των νεόπτωχων χτυπάει αυτοδυναμία ενώ παράλληλα η συσσώρευση πλούτου και η αχαλίνωτη χλιδή «χτυπάει κόκκινο».



Την ίδια στιγμή υπάρχουν σπίτια που στο παιδικό δωμάτιο έχουν ενυδρείο με …. καρχαρίες, διαθέτουν παιδική τουαλέτα με τζακούζι και για τον κανακάρη τής οικογένειας είναι σταθμευμένα στο γκαράζ ….. 90 (ενενήντα) αυτοκίνητα.
Κάθε αυτοκίνητο κοστίζει όσο και το οικογενειακό εισόδημα μιας μεσαίας, από οικονομική άποψη, οικογένειας.

Κυβέρνηση και "σκαφάτοι" ,"ελικοπτεράτοι" κ.τ.λ.

Η είδηση πριν λίγο καιρό ήταν πρωτοσέλιδο στην φυλλάδα του Ν. Χατζηνικολάου. Μας λέει ότι έχουμε «κυβέρνηση σε πλήρη διάλυση» αφού «"Εχουν 500 εκατ. ευρώ και δεν τα εισπράττουν».
«Παγκόσμια πρωτοτυπία: Πουλάνε το 10% του ΟΤΕ για τετρακόσια εκατ. ευρώ και για μια υπουργική υπογραφή αφήνουν στα αζήτητα πεντακόσια εκατ. ευρώ από βεβαιωμένα πρόστιμα "σκαφάτων" για τα κότερα τους», συμπληρώνει η εφημερίδα.

Θα μας επιτρέψει να αμφιβάλλουμε για τα γραφόμενα της, η  εφημερίδα. Η κυβέρνηση όχι απλώς δεν είναι σε διάλυση αλλά δουλεύει μια χαρά στην κατεύθυνση να εξαθλιώσει τα εργατικά, λαϊκά στρώματα του πληθυσμού μας, για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα μιας δράκας ξένων και ντόπιων πλουτοκρατών πράγμα που το είδαμε και πάλι με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Οσο για τα ανείσπρακτα πρόστιμα στους «σκαφάτους» είναι μια ταξική επιλογή και πάλι καλά που η κυβέρνηση δεν τιμώρησε τους δημόσιους υπάλληλους που τα επέβαλλαν.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ......


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !               Η Γιάννα και το ελικόπτερο τον 13,5 εκ.

Όπως διαβάσαμε σε κυριακάτικη εφημερίδα, ήταν δέκα το πρωί και στο λιμάνι του Μονακό ένα ελικόπτερο χαλάει την ησυχία. Τι είναι;
Πρόκειται για το πολυτελέστατο ελικόπτερο που αγόρασαν έναντι 13,5 εκατομμυρίων ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Το ελικόπτερο είναι η πλέον πολυτελής έκδοση μιας “πολεμικής μηχανής” που χρησιμοποιείται εδώ και λίγο καιρό από το υπουργείο εκτάκτων αναγκών της Ρωσίας και από υψηλά κλιμάκια του αμερικανικού στρατού.
Η τιμή του ελικοπτέρου στις βασικές εκδόσεις, ξεκινά από 7 εκατομμύρια δολάρια.
Η συγκεκριμένη έκδοση που επέλεξε το ζεύγος Αγγελόπουλου όχι μόνο καινοτομεί στα συστήματα πλοήγησης, αλλά κατασκευαστικά φέρει την υπογραφή της Mercedes Benz κάτι που εκτινάσσει την τιμή στα 13,5 εκ. Δολάρια. Οι ειδικοί μάλιστα αναφέρουν πως εύκολα μπορεί και να τα ξεπεράσει.
Αυτά διαβάζουν οι απολυμένοι των media που είχε στην κατοχή της η Γιάννα και εξοργίζονται.


Σε ελληνικά χέρια το σκάφος του Armani

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

«Ιδιώνυμο»: η πρώτη ποινικοποίηση των κομμουνιστικών ιδεών στην Ελλάδα

«Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών» ή αλλιώς όπως ονομάστηκε χαρακτηριστικά «Ιδιώνυμο». Υπήρξε ο νόμος που εφαρμόστηκε στις 25 Ιουλίου του 1929 και ο οποίος ποινικοποιούσε τις «ανατρεπτικές» ιδέες. Στόχος ήταν η δίωξη των κομμουνιστών και των αναρχικών και η καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων. Ο νόμος του οποίου κύριος εκφραστής ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτέλεσε την αρχή για τους μετέπειτα βασανισμούς, εξορίες, φυλακίσεις αριστερών.

«Πάσα απόπειρα διαταράξεως ή βιαίας ανατροπής του αστικού καθεστώτος, του οποίου στερεά θεμέλια είνε η πατρίς, η οικογένεια, η ιδιοκτησία θα εύρη αντιμέτωπον την πυγμήν του Κράτους. Είμεθα αποφασισμένοι να εξοπλίσωμεν το κράτος και τας αρχάς του διά τας αναγκαίας νομοθεσίας, όπως καταστή δυνατή η αποτελεσματική κοινωνική άμυνα κατά των απροκάλυπτων ανατρεπικών ενεργειών των εχθρών του κοινωνικού καθεστώτος» ήταν τα λόγια του Ελευθέριου Βενιζέλου το 1928 σε προεκλογική του συγκέντρωση.

Λόγια τα οποία κι έκανε πράξη ένα χρόνο αργότερα με την εκλογή του. Ήταν η εποχή των διεκδικητικών αγώνων των εργατών και της ανόδου της κομμουνιστική ιδεολογίας. Η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος, που ακολουθούσε τις ανάλογες τάσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη με την εξάπλωση των ριζοσπαστικών/κομμουνιστικών ιδεολογιών, η Μικρασιατική Καταστροφή με την άφιξη εκατομμυρίων προσφύγων, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόσφορο έδαφος για την εξάπλωση των ιδεολογιών αυτών.

Μας προέκυψε και ευρωφονιάς ο δήμαρχος Αθήνας

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που στιγματίζαμε το γεγονός ότι ο ουσιαστικά ανύπαρκτος δήμαρχος Αθήνας Γ. Καμίνης έχει επιβάλει στους πολίτες της πρωτεύουσας να του πληρώνουμε –μέσω του προϋπολογισμού του δήμου Αθήνας- 45.000 ευρώ τον μήνα για να κυκλοφορεί με 6 μπάτσους σωματοφύλακες.

Ο τύπος όμως μας προέκυψε και προκλητικός ευροφονιάς αφού σύμφωνα με δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας -«Το Παρόν»- κατέθεσε αγωγή και απαιτεί από το κράτος 289.220,08 ευρώ (το δεκαδικό προσέξτε που δείχνει τον άνθρωπο που ούτε δεκάρα δεν αφήνει να πέσει κάτω..) γιατί, λέει έπαιρνε λιγότερα ως συνήγορος του Πολίτη που τον είχε διορίσει το ΠΑΣΟΚ. Και τα ζητάει με τόκο!!

Θα μπορούσαμε να σχολιάσουμε πάρα πολλά για το ποιόν αυτού του «δημοτικού άρχοντα».

ΓΙΟΥΡΟΥΣΙ.....

Επίθεση με αυγά δέχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, σε εκδήλωση στα ορεινά χωριά της...
Καρδίτσας παρουσία περίπου 2.000 ανθρώπων, από αγανακτισμένους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι λίγο έλειψε να τον... λιντσάρουν. Κάτι ανάλογο, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema, είχε συμβεί και την περασμένη εβδομάδα, και πάλι με «πρωταγωνιστή» τον κ. Ταλιαδούρο, σε εκδήλωση με τίτλο «Καραϊσκάκης». Καθώς φαίνεται, λοιπόν, το πρόβλημα με τις διαμαρτυρίες των πολιτών εις βάρος πολιτικών δεν «αγγίζει» μόνο το κυβερνών κόμμα, αλλά και την αντιπολίτευση...

από newsbeast

Ζήτω το pc,το playstation,η καρέκλα και ο καναπές !!

Αρνούνται να συμμετέχουν σε δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας 41 αντιστασιακοί

Την απόφασή τους να μην μετέχουν στη δεξίωση του προέδρου της Δημοκρατίας για τη 37η επέτειο από την πτώση της Χούντας δημοσιοποίησαν 41 αντιστασιακοί της περιόδου 1967-1974, την οποία και χαρακτηρίζουν «μια εκδήλωση κενή περιεχομένου, επίφαση δημοκρατικής ευαισθησίας, ανούσια παράσταση δήθεν πολιτικής συναίνεσης και κοινωνικής ομοψυχίας».
Οι αντιστασιακοί σημειώνουν ότι αρνούνται «να προσφέρουν νομιμοποίηση στην οικονομική δικτατορία που εξυφαίνεται σε βάρος του λαού», καθώς είναι αντίθετοι με τις «αντισυνταγματικές και πολιτικά επικίνδυνες μεθοδεύσεις που μετατοπίζουν την έδρα της πολιτικής νομιμότητας από το Κοινοβούλιο στις 'αγορές', ενώ «αρνούμαστε τη μετάλλαξη της χώρας μας σ' αυτό που εμείς ονομάζουμε «ασήμαντη» δημοκρατία».

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Mανώλης Γλέζος : Aγαπητέ Κάρολε....

Εν πλώ στο Αιγαίο

24 Ιουλίου 2011


Προς

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


 Αγαπητέ Κάρολε

Η τιμή στο θεσμό της προεδρίας, καθώς και η φιλία η οποία μας συνδέει, με εμπόδισαν να εκφράσω την αντίθεσή μου, σε μια εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, η οποία τελείται σε εποχή υποτέλειας, μειοδοσίας και υπονόμευσης της ίδιας της Δημοκρατίας.

Τελικά, προτίμησα και πραγματοποιώ ένα ταξίδι μνήμης στο νησιά της εξορίας των ελλήνων, οι οποίοι αγωνίστηκαν για να απαλλαγεί η πατρίδα από την  αντιδημοκρατική, στρατιωτική δικτατορία.

  Με την ελπίδα εορτασμού μιας πραγματικής δημοκρατίας

                                                                 
        Σε χαιρετώ
                                           
       Μανώλης Γλέζος


Πηγή

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΥΣ !

Αύρες, χειροβομβίδες και σκυλιά κατά του «εχθρού λαού»

Δεν απέχουν απ’ την πραγματικότητα οι εκτιμήσεις που κάνει η φυσική και πολιτική ηγεσία της μπασκηναρίας ότι η καπιταλιστική επέλαση που εξαθλιώνει πλατιές εργατικές μάζες θα δημιουργήσει αντιδράσεις και θα προκαλέσει ένα «ιδιαίτερα θερμό» φετινό φθινόπωρο, όπως γράφει η σημερινή φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη.

Ετσι, λοιπόν η μνημονική κυβέρνηση προετοιμάζεται με όλους τους τρόπους για να αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό». Αν και ακόμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα που αναφέραμε δεν σχεδιάζουν να κατεβάσουν τα τανκς στις πλατείες, εν τούτοις μαθαίνουμε ότι θα συναντήσουμε απέναντι μας το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού με πίεση, ενώ θα αγοραστεί και νέο τείχος από πλέξιγκλας για το μπλοκάρισμα των διαδηλωτών.

Παράλληλα –και πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα που αναφέραμε- εκτός του Αίαντα, του οχήματος που θα ρίχνει νερό με πίεση στους διαδηλωτές, στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις για την αξιοποίηση όλου του οπλοστασίου της Αστυνομίας: πλαστικές σφαίρες, ειδικά όπλα paint ball για το μαρκάρισμα των άτακτων διαδηλωτών, χειροβομβίδες από καουτσούκ ενώ στις πιο ...καινοτόμες ιδέες, αν και δύσκολο να πραγματοποιηθούν ιδέες, κατατάσσεται και η πρόταση να πέσουν στη μάχη των διαδηλώσεων και τα δέκα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της ΕΛ.ΑΣ.

Η Πασοκική χούντα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τον «εχθρό λαό».

από Βαθύ Κόκκινο

Μόνο δεινά από τη λυκοσυμμαχία ..

«Ο,τι διαθέτουμε εμείς οι Γερμανοί για τη σταθερότητα θα το πάρουμε πολλαπλώς πίσω», δήλωσε με έμφαση μετά τη Σύνοδο της ευρωζώνης η Α. Μέρκελ και ασφαλώς ξέρει πολύ καλά τι λέει. Ο προσωρινός συμβιβασμός που έγινε στην ευρωζώνη έχει τη «δική της» σφαγίδα, καθώς διασφαλίζει πρώτα και κύρια τα συμφέροντα των γερμανικών μονοπωλίων και από τη σκοπιά αυτή οι όποιες υποχωρήσεις έγιναν είναι πρόσκαιρες και με το βλέμμα στη διασφάλιση των στρατηγικών συμφερόντων τους. Αυτό ακριβώς εννοούσε η Γερμανίδα καγκελάριος όταν έσπευσε αμέσως μετά να δηλώσει ότι «η Ελλάδα έχει μπροστά της μια μεγάλη διαδικασία μεταρρυθμίσεων».

Οι «μεταρρυθμίσεις» αυτές όπως επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία πρέπει να έχουν στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, ώστε να διασφαλιστεί η κερδοφορία τους, πράγμα που περνάει κυρίως μέσα από τη δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Η πάμφθηνη εργατική δύναμη και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι οι ανεξάντλητες πηγές υπερκερδών για τα μονοπώλια συνολικά, μεταξύ των οποίων τα γερμανικά διεκδικούν ηγετικό ρόλο και τη μερίδα του λέοντος.

Είναι φανερό ότι ο λαός δεν έχει καμία τύχη αν δεν απαλλαγεί από τη λυκοσυμμαχία. Η αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία είναι η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος. Είναι ο μόνος τρόπος για να πάρουν αυτά που τους ανήκουν, δηλαδή να τα πάρουν όλα.

Πηγή: "Ριζοσπάστης"

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Χθες το βράδυ πανηγυρίσαμε την επίσημη ένταξη της χώρας σε επιλεκτική χρεοκοπία, αλλά όπως είπε ο Μπένι θα διαρκέσει πολύ λίγο γιατί η ευρωζώνη θα μας λούσει με νέο χρήμα. Όχι εμάς αλλά τις τράπεζες μήπως και κρυολογήσουν. Εμείς παραμένουμε σε καθεστώς σκληρής λιτότητας φόρων και ξανά φόρων για τα επόμενα 40 χρόνια. Ναι τα 7,5 χρόνια γίνανε ως δια μαγείας 40!!. Το λέει επισήμως το νέο σχέδιο. Οι πληροφορίες για το νέο δάνειο είναι καταιγιστικές και βεβαίως οι κυβερνητικοί κύκλοι το διαρρέουν ως ένα νέο μάννα εξ ουρανού . Όπως το περυσινό.

Ο διάβολος όμως κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες και έχουμε πολλές μέρες μπροστά μας να τα πούμε. Προς το παρόν ας χαρούμε την επιτυχία μας που για ακόμα μια φορά καταφέραμε να ξεγελάσουμε την ΕΕ.

Προς το παρόν επίσης ας κάνουμε γαργάρα ότι ο ΓΑΠ έδωσε και τις εμπράγματες εγγυήσεις που υποτίθεται ήταν κόκκινη γραμμή. Όχι μόνο στις κυβερνήσεις αλλά και στους ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να δεχθούν τη συμφωνία. Θα πάρουν και οι ξένες τράπεζες το κάτι τις τους από την κρατική περιουσία.

Ας αναδείξουμε, γιατί είμαστε χαιρέκακοι, μια μόνο μικρή λεπτομέρεια: Τον όρο που εμπεριέχεται στο αναλυτικό σχέδιο (και όχι τα συμπεράσματα της Συνόδου που ήταν μια περίληψη) ότι για να εφαρμοστεί το σχέδιο που συμφωνήθηκε, η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα από το 2013 και μετά... έβηξε κανείς;

Επιβολή Φ.Π.Α. και στο νερό των αγροτών

ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ !

Την έντονη οργή του αγροτικού κόσμου στη Θεσσαλία έχει προκαλέσει η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να επεκτείνει την επιβολή του Φ.Π.Α. και στο νερό που χρησιμοποιείται για το πότισμα των καλλιεργειών.

Με τις 38 αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε το βράδυ της 20ης Ιουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε ΦΠΑ θα εντάσσονται πλέον κάθε τύπου υδρεύσεις και αποχετεύσεις σε όλη τη χώρα.

«Η οικονομική κατάσταση των αγροτών, όπως καλά γνωρίζετε είναι η χειρότερη των τελευταίων είκοσι χρόνων (…) Το κράτος αν θέλει να συνεχίσουμε να είμαστε παραγωγικοί, πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, εξασφαλίζοντάς μας, το πολυτιμότερο αγαθό που είναι το νερό και όχι να μας τιμωρεί για κάτι που δεν μας προσφέρει», επεσήμανε ο περιφερειακός σύμβουλος και γραμματέας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, Χρήστος Σιδερόπουλος.

20 δις το όφελος της Γερμανίας από την ευρωκρίση

Πόσο ακόμη θα πληρώνουν οι Γερμανοί φορολογούμενοι για την Ελλάδα, είναι ένα ερώτημα που ακούγεται συχνά τους τελευταίους μήνες στη Γερμανία.

Πόσο όμως έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής η ελληνική κρίση στους Γερμανούς;

Ούτε σεντ, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στη DW ο Φόλκερ Χελμάγερ , επικεφαλής των αναλυτών της Bremer Landesbank.

Αντιθέτως, η Γερμανία έχει επωφεληθεί όσο καμία άλλη χώρα από την ευρωκρίση καθώς της έχει αποφέρει μέχρι στιγμής περί τα 20 δις ευρώ:

«Πολλοί συνάδελφοί μου υποστηρίζουν ότι η Γερμανία πληρώνει το λογαριασμό της ευρωζώνης. Καμία άλλη θέση δεν απέχει τους τελευταίους 18 μήνες τόσο από την πραγματικότητα όσο αυτή. Γεγονός είναι ότι μέσω των εγγυήσεων που προσφέρει η Γερμανία για τις χώρες της ευρωκρίσης κερδίζει ετησίως 2 % σε τόκους το οποίο μεταφράζεται σε 700 εκατομ. ευρώ τους τελευταίους 18 μήνες.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

"Συνωμοσία" δικαστών στη δίκη των ... αποτυπωμάτων - Οταν η τυφλή Δικαιοσύνη δεν αποφεύγει τις κλεφτές ματιές

Μαύρη μέρα για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες χαρακτηρίζεται η περασμένη Τρίτη, ημέρα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου επί της ενοχής των κατηγορουμένων, στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ξεπερνώντας κάθε όριο λογικής και δίκαιης νομικής κρίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα δικαστήριο έκρινε ενόχους σε βαθμό κακουργήματος, νέους ανθρώπους με αποδεικτικά στοιχεία δαχτυλικά αποτυπώματα -και μάλιστα σε κινητά αντικείμενα-χωρίς αυτόπτες μάρτυρες που να τους ενοχοποιούν.
Παράλληλα, ποινικοποίησε φιλικές ή προσωπικές σχέσεις και πολιτικές ιδεολογίες, χαρακτήρισε ως γιάφκες κατοικίες των κατηγορουμένων, δικάζοντας βάσει προθέσεων και όχι πράξεων, ξεπερνώντας σε αυστηρότητα τις προτάσεις του εισαγγελέα για τις ποινές των κατηγορουμένων. Και όλα αυτά για μία οργάνωση με ολιγόμηνη δράση, αλλά και χωρίς καν τραυματία.

«Το σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων έχει χαρακτηριστεί γιάφκα. Υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που έχουν μπει σε αυτό το σπίτι, αλλά επειδή δεν έχουν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και επειδή, παράλληλα, είναι γόνοι πλούσιων και γνωστών οικογενειών βορείων προαστίων, δεν ενοχλήθηκαν ποτέ», εξηγεί ο δικηγόρος, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας για τη «Δίκη των αποτυπωμάτων», όπως θα μείνει στην ιστορία.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

R.I.P.

Νεκρή βρέθηκε πριν από λίγη ώρα η τραγουδίστρια Amy Winehouse.

Η γνωστή τραγουδίστρια εντοπίστηκε στο διαμέρισμά της στο Βόρειο Λονδίνο. Ήταν μόλις 27 ετών, αλλά παρουσίαζε προβλήματα υγείας, λόγω του εθισμού της στο ποτό και τα σκληρά ναρκωτικά.

Η καλλιτέχνις είχε μια μακρά μάχη με το ποτό και τα ναρκωτικά που επισκίασε την καριέρα της τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η 27χρονη είχε ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες συναυλίες της έπειτα από σειρά εμφανίσεών της σε κατάσταση μέθης.

Εκπρόσωπος της μητροπολιτικής αστυνομίας επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου της και πως εντοπίστηκε νεκρή σε οικία στο Κάμντεν, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα αίτια του θανάτου.

Η Υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών κλήθηκε στο σπίτι της στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Μια μικρή ιστορία για εθνικιστές (Μ. Μπρέχτ)


Από τις ιστορίες του κου.Κοϋνερ η παρακάτω ιστορία:

Ο κ.Κοϋνερ δεν το έκρινε απαραίτητο να ζει σε μια συγκεκριμένη χώρα.
Πάντοτε έλεγε: παντού μπορεί να πεινάσω.
Κάποτε όμως έτυχε να περνάει μέσα από μια πόλη που την είχε κυριέψει ο εχθρός της χώρας όπου ζούσε.
Τον πλησίασε τότε ένας αξιωματικός του εχθρού και τον ανάγκασε να κατέβει από το πεζοδρόμιο.
Ο κος Κοϋνερ κατέβηκε και διαπίστωσε πως είχε αγανακτήσει ενάντια όχι μόνο σε αυτόν τον άνθρωπο, μα προπαντός ενάντια στη χώρα που ανήκε ο άνθρωπος αυτός, τόσο, που ευχήθηκε να γίνει ένας σεισμός και να την καταπιεί.
Γιατί, ρώτησε ο κος
  Κοϋνερ έγινα εθνικιστής εκείνη τη στιγμή;
Γιατί συνάντησα έναν εθνικιστική..
Μα γι’αυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύσουμε τη βλακεία- γιατί κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν..

Το φαντασιακό του "έθνους"

Εθνικισμός-Φασισμός. Η ιδεολογία του ηλίθιου , δεν υπάρχει "έθνος και πατρίδα" έτσι ξεκάρφωτα , να πετάει κάπου ψηλά στα σύννεφα , μεταξύ ηρωισμού και μεγαλείου! Αυτά βρίσκονται μόνο στα όνειρα αυτών που είτε αγνοούν την πραγματικότητα και την ιστορική αλήθεια είτε έχουν συμφέρον να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Έθνος και πατρίδα , μια οντότητα , ένα σύνολο , ένα συμφέρον. Πρόκειται για μια τεράστια απάτη , πολύ επιστημονικά και έξυπνα στημένη από την άρχουσα τάξη που σκοπό έχει να εμποδίζει τον λαό να δεί τον πραγματικό εχθρό του , την ίδια δηλαδή! Είμαστε όλοι έλληνες!Δεν έχουμε διαφορές!Οι τούρκοι και οι σκοπιανοί μας φταίνε! Οι ιδεολογίες μας χωρίζουν!όταν είμαστε μαζί μεγαλουργούμε! κλπ...
Είμαστε όλοι ίδιοι , αλήθεια είμαστε όλοι ίδιοι? ίδιος είναι ο εργαζόμενος και το αφεντικό? τα ίδια συμφέροντα έχουν? ο βιομήχανος και ο εργάτης τί είναι? μήπως είναι συνεταιράκια? Ο πλούσιος που δεν ξέρει τι έχει με τον μεσοαστό που παίρνει 1100 ευρώ έχει τα ίδια συμφέροντα? Κι αυτοί με τη σειρά τους
έχουν τα ίδια συμφέροντα με τον φτωχό που τα μετράει και δεν του βγαίνουν?
Στα ίδια μέρη ζούν όλοι αυτοί? στα ίδια σπίτια? τα ίδια καταναλώνουν?  Στα ίδια μαγαζιά διασκεδάζουν?
Στα ίδια σχολεία και νοσοκομεία πηγαίνουν οι ίδιοι και τα παιδιά τους?
Όλα αυτά αποτελούνε την πατρίδα και όχι οι ονειρώξεις κάποιων για κόκκινες μηλιές , μεγάλες πατρίδες και ανύπαρκτες εθνικές ενότητες και ομοψυχίες!

Πατρίδα για τον πλούσιο είναι τα πλούτη του και για τον φτωχό τα χρέη του!
Γι'αυτό λοιπόν όλοι εμείς που ανήκουμε στην ίδια πατρίδα οφείλουμε να αποκτήσουμε "εθνική συνείδηση και ομοψυχία" το συντομότερο δυνατό!
Για να κάνουμε αυτή την χώρα "πατρίδα" μας!

RAMBO 2

Απο το ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Γκαντζογιάννη........."RAMBO 2"
Μια ταινία για τον ελληνικό εμφύλιο, στηριγμένη σε αληθινά γεγονότα.


Παίζει ο Sylvester Stallone δηλωμένος κομμουνιστής !


Μην το χάσετε !!
                                      
                                                                                                    

Η συνεργασία του Ναπολέοντα Ζέρβα με τους Γερμανούς

ΚΑΠΕΤΑΝΙΕ..

Σύντροφος και ο Άδωνης !!

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ.....από παντού !!


Ο Χριστός ήταν αριστερός επαναστάτης


ΕΠΕΙΓΟΝ !! Ο Κακλαμάνης 'αφησε μουστάκι

Τάμα στην Μεγαλόχαρη φαίνεται πως έκανε ο Νικήτας Κακλαμάνης όταν βγήκε από τα επείγοντα ..

πώς αν σωθεί από την δολοφονική επίθεση του κλαριού θα αφήσει μουστάκι.

ΚΑΤΩ το κράτος !

ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΚΙ ΑΝΑΡΧΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ !!


 


ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙ........!!

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Motörhead - Love Can't Buy You Money (Studio Version)

Ισχυρή έκρηξη στην έδρα της κυβέρνησης στο Όσλο


Τι γίνεται ρε?

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στο Όσλο σε συγκρότημα κυβερνητικών κτιρίων στο κέντρο της πρωτεύουσας της Νορβηγίας. Κυβερνητικά κτίρια -ανάμεσά τους και το γραφείο του πρωθυπουργού- υπέστησαν ζημιές, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλούνται το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Οι Αρχές εκκενώνουν την περιοχή, όπου επικρατούν σκηνές χάους.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231121310


Ελένη


Απο το ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Γκαντζογιάννη : "Ελένη"

Αυτός είναι Μπουγάς όχι ο άλλος ο γιαλαντζί!


ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ!! ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ......

 








ΕΜ... ΟΤΑΝ ΠΟΥΛΑΣ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ... ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!!

ΚΑΡΓΙΟΛΗ ΜΠΟΥΓΑ...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ! ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ!

Οι Λαοί! Και οχι οι καθε λογής αναθεωρητές , "αμερόληπτοι" και "αντικειμενικοι  επιστήμονες".
"Ιστορικοί επιστήμονες" και άλλοι παρατρεχάμενοι , παραποιούν και κοψωράβουν την αλήθεια στα μέτρα τους!
Χρησιμοποιούν τους "τίτλους" τους για να προσδώσουν ένα άρωμα αλήθειας και αντικειμενικότητας στις συκοφαντίες τους.
Τίποτα καινούργιο βέβαια! Έρχονται απο πολύ παλιά , είναι αυτοί που με την μία ή την άλλη ενδυμασία , με τον έναν ή τον άλλο ρόλο πάντα βρίσκονται απέναντι στον λαό και το δίκιο του.
Κάποτε ήταν χίτες-ταγματασφαλίτες τώρα είναι "μετριοπαθείς του μεσαίου χώρου", πάντα όμως άξια στηρίγματα του συστήματος της εκμετάλλευσης που φοβάται τον εργαζόμενο άνθρωπο και κάτω απο κάθε περιστασιακό προσωπείο ( πατριδοκάπηλοι , εθνικιστές-πατριώτες , μικροαστοί , αντικομμουνιστές , τουρκοφάγοι...) κρύβουν την πραγματική τους ταυτότητα! Εχθροί του λαού! Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο, εντάξει δεν είναι και ακριβώς έτσι θα πείτε! όντως υπάρχει και μια πολύ μεγάλη δόση αμάθειας ή ημιμάθειας (το ίδιο είναι) και κρετινισμού σ'αυτό το κοπάδι , αλλά πάντα έτσι ήταν και θα είναι αυτός ο χώρος , το ψέμα άλλωστε μόνο πάνω στο τυφλό μίσος την αγραμματοσύνη και την βλακεία μπορεί να ανδρωθεί!
Τα λέμε προσεχώς!

ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ
  

H πρώτη κομματική συνεργασία του καλοκαιριού..


                               Καλά ο ένας είναι ο Μητσάρας.....ο άλλος ποιος είναι ?

Ο Άδωνις παρουσιάζει τα άτομα του συνδυασμού του

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΕΣ


Ομογενής καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωάννης Μπουγάς.

Γιατί τόση ανθρωποκτόνα μανία από τις αριστερές οργανώσεις; Γιατί δημιουργήθηκε η ΟΠΛΑ; Πού κρύβονταν όλα αυτά τα απωθημένα, ήταν θέμα «ιδεολογίας» ή της νοοτροπίας της εποχής;

"Ο κομμουνισμός είναι όχι μόνον εναντίον της Δημοκρατίας, αλλά κυρίως μια ιδεολογία βίας. Όπου επικράτησε, το πέτυχε χάρη στην βία και την φυσική εξόντωση των αντιπάλων ή κατ’ ελάχιστο, την φυσική και ηθική καταπίεσή τους. Αυτό εφαρμόστηκε και στην Ελλάδα από το 1943 με την Κόκκινη Τρομοκρατία, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Β’ Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1942.

Επειδή όμως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι δολοφόνοι, ούτε μπορούν να γίνουν ακόμη και όταν διαταχθούν, σχηματίσθηκε η ΟΠΛΑ με μέλη αδίστακτους εκτελεστές και πραγματικούς δήμιους. Δημιουργήθηκε από τους ηγέτες του ΕΑΜ/ΚΚΕ ακριβώς για να λύσουν αυτή την «δυσκολία» που αντιμετώπιζαν, της φυσικής δηλαδή εξόντωσης των αντιπάλων τους.

WANTED DEAD OR ALIVE

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ BILLY THE KID !!

BON JOVI - ATHENS 2011

Γελάτε εσείς...........εμείς ερχόμαστε

Να κλέβεις και να σκοτώνεις!

Εξοντωτικές ποινές για τους Πυρήνες της Φωτιάς, παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα, τη στιγμή της ατιμωρησίας αυτών για τους οποίους ξεσπάει η λαϊκή οργή.
Να κλέβεις και να σκοτώνεις! Αυτό μας λέει έμμεσα το κράτος! Είναι τα παραπτώματα που δεν τιμωρούνται.

Να κλέβεις! Όταν επί χρόνια οι από πάνω και μαζί τους κάποιοι καιροσκόποι που ζουν ανάμεσά μας πλουτίζουν εις βάρος όλων μας και το αποτέλεσμα είναι η ομαδική τιμωρία, το ηθικό δίδαγμα είναι "κλέψε". Όταν με πρόσχημα το "μαζί τα φάγαμε" ξεπουλιούνται τα πάντα, όταν επειδή κάποιοι τα έφαγαν όλα και χόντρυναν καλούμαστε εμείς που δεν τα φάγαμε και τα παιδιά μας -γεννημένα και αγέννητα- να πληρώνουμε εφ' όρου ζωής, το ηθικό δίδαγμα είναι ότι είμαστε μεγάλοι μαλάκες που δεν συμμετείχαμε στο φαγοπότι τόσα χρόνια. Γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε για ένα έγκλημα στο οποίο δεν συμμετείχαμε και απ' το οποίο ήμασταν ανέκαθεν θιγόμενοι; Και εκείνοι που συμμετείχαν, έχουν στο μεταξύ κάνει τις γερές καβάντζες τους και το σημερινό πρόβλημα, η συλλογική μας τιμωρία, δεν τους αφορά. Φτάνουν, μάλιστα, να δηλώνουν με τη φυσικότητα της Μαρίας Αντουανέτας "τι 17.000 ευρώ; τρεις φορές να βγεις για ψάρια, τα ξόδεψες!"

Να σκοτώνεις!

Πατριώτες και προδότες.....

Συμβαίνει το εξής παράδοξο με αυτούς που νομίζουν ότι διακατέχονται από το ανώτερο συναίσθημα της υπερεθνικής υπερηφάνειας: είναι συνήθως από τέτοια άτομα που λαμβάνουν χώρα προδοτικές κινήσεις και αδελφικά αιματοκυλίσματα.
 Ο Samuel Johnson έλεγε πως “ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο του παλιανθρώπου”, εννοώντας , ότι αυτοί που συνήθως κραδαίνουν σύμβολα εθνικά το κάνουν για να προωθήσουν πολιτικές που απέτυχαν με διαφορετικό ένδυμα.

Τα παραδείγματα στον 20ο αιώνα είναι αμέτρητα. Η ιστορία ζέχνει από πατριώτες – εθνικιστές που αιματοκύλησαν την Ευρώπη, την Λατινική Αμερική, την Ασία (ως την άπω Ανατολή) και βέβαια την Αφρική. Φράνκο, Χίτλερ, Πινοσέτ, Ασιάτες δικτάτορες φονταμεταλιστές, Κινέζοι και Ιάπωνες εθνικιστές και Αυτοκράτορες σε εμφύλιες συρράξεις.
 Απάγκιο όλων τους τα εγκλήματα του Στάλιν, λες και ο σοβιετικός δικτάτορας διέφερε , στον τελικό απολογισμό, πολύ από αυτούς. Λες και αυτός είναι ο απολογητής για όλους τους υπόλοιπους, τους αντιφρονούντες.

Ανοιχτή επιστολή στον Χρήστο Παπουτσή για ένα βίντεο ροής κι έναν Σωκράτη


της Σεμίνας Διγενή
Αγαπητέ Χρήστο
θέλω να σου πω πολλά αυτόν τον καιρό, αλλά τελικά αποφάσισα να σου γράψω γράμμα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά από την εποχή της Πλειστοκαίνου, ήτοι από τον καιρό που ήμουν ρεπόρτερ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της Πανεπιστημίου κι εσύ στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στον όροφο κάτω από μάς.

 Η μνήμη, λένε οι νευροεπιστήμονες είναι κάτι σαν βίντεο ροής, που ''φορτώνεται'' με γεγονότα, εικόνες, πρόσωπα και σκέψεις.


Όταν ενεργοποιείς μια ανάμνηση, ενεργοποιείς συγχρόνως και κάποια απ' αυτά που συνέβαιναν γύρω απ' αυτήν, την ώρα που σχηματιζόταν...
Σε θυμάμαι λοιπόν, να μας επισκέπτεσαι συχνά στα γραφεία μας, παρέα με τον Αρκούδο, για να φέρετε κομματικές ανακοινώσεις, καταγγελίες για την κρατική βία και την επάρατη δεξιά, καλέσματα σε διαδηλώσεις για την παιδεία και τα αντιλαϊκά μέτρα, να παρακαλάς τον Γιομπαζολιά να ''περιποιηθεί'' τα κείμενα κι όταν αυτός έλειπε, τον Μπακουνάκη, την Νταιλιάνα, την Μαυρογένη, την Παγώνη, εμένα... Θυμάσαι; Μαχητικός και πάντα με πλήρη επαναστατική εξάρτυση, μούσια και μαλλιά και με απέχθεια ιδιαίτερη στις αυθαιρεσίες των δυνάμεων καταστολής.

Ποια είναι η McKinsey;

Προβλέψεις και συμβουλές του ΣΕΒ μέσω μίας αμφιλεγόμενης εταιρείας

«Η Enron έχει χτίσει την φήμη της ως μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο»

Από έκθεση της McKinsey που δημοσιεύθηκε λίγους μήνες πριν από την κατάρρευση της Enron
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, παρέδωσε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου μελέτη με τίτλο «Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά». Η μελέτη διενεργήθηκε, κατά παραγγελία του ΣΕΒ, από την διεθνή συμβουλευτική εταιρεία McKinsey και προβλέπει ότι μέσα στη δεκαετία 2011 - 2020 η Ελλάδα μπορεί να πετύχει μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης πάνω από το 3%, διπλάσιο από αυτόν που θεωρείται εφικτός σήμερα, με την προϋπόθεση της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΞΗΡΟΣ











"Είστε δικαστήριο των φραγκάτων και πληρώνεστε από τη λεία τους.
Έχετε πάρει τις αποφάσεις σας πριν αρχίσει αυτό το θέατρο.
Δεν θα παίξω το ρόλο που μου ορίζετε, για να έχετε άλλοθι να ανακοινώσετε τις ποινές.
Γι' αυτό δεν έφερα μάρτυρες.
Γι' αυτό ζωγραφίζω την ώρα που μιλάτε και δεν συμμετέχω σ' αυτή την παρωδία.
Αρνούμαι τις κατηγορίες σας.
Αρνούμαι να απαντήσω σε ερωτήσεις.
Αρνούμαι να απολογηθώ.
Δεν πιστεύω στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΑΣ.
Δεν πιστεύω στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ"


Απ' την απολογία του Βασίλη Ξηρού

Οριστικά ελεύθερος αφέθηκε σήμερα το πρωί ο Βασίλης Ξηρός από τις Αγροτικές φυλακές Χαλκιδικής.

Ο Β.Ξηρός, αδελφός του Σάββα και του Χριστόδουλου, εξέτισε τα τρία πέμπτα της συνολικής ποινής των 25 ετών κάθειρξης που του είχε επιβληθεί στο εφετείο.

Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής έκανε δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης και διέταξε την υφ' όρων απόλυσή του από τις φυλακές.

Ο 39χρονος συνελήφθη το 2002 στη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων για την εξάρθρωση της «17Ν»

Ο Βασίλης Ξηρός γεννήθηκε το 1972 στην Κοζάνη. Πρόκειται για το μικρότερο γιο της πολυμελούς οικογένειας του πατέρα Τριαντάφυλλου και της Μοσχούλας. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου ασκούσε κατά διαστήματα το επάγγελμα του τεχνίτη μοτοσικλετών.


Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο Αρχοντοχωριάτης της Τουρκίας μιλάει

"Δεν υπάρχει κράτος με το όνομα Κύπρος.Υπάρχει η Βόρεια και η Νότια Κύπρος"!
Ο θρασύτατος «πασάς» είπε χαρακτηριστικά με αλήτικο ύφος, ότι «δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε. Θεωρούμε ντροπή για μας, ακόμη και το ότι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους στον ΟΗΕ»!

Και το παραλήρημα συνεχίζει:
«Είναι κατάντια των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να πάρουν ρεύμα από τη βόρεια Κύπρο».

Η απάντηση έχει δοθεί εδώ και 170 περίπου χρόνια από τον Γ. Καραϊσκάκη. Enjoy:


«Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “ από ημάς” συνθήκην με “ έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!»

ΑΣΧΕΤΟ 2

ΠΟΥΤΑΝΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΠΑΣ ΚΑΙ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ.....

ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ «ΠΥΡΗΝΩΝ» • 130 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ 7 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

Εκφωνώντας μια ομόφωνη ετυμηγορία επί της ενοχής, που χαρακτηρίστηκε ως «απόφαση παραδειγματισμού και εξόντωσης», η πρόεδρος του δικαστηρίου του Κορυδαλλού μοίρασε στη συνέχεια σαν να 'ταν στραγάλια, 130 χρόνια φυλακής σε επτά κατηγορούμενους στη «δίκη των αποτυπωμάτων», όπως εύστοχα έχει πολιτογραφηθεί η υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».
 

Ο επίλογος της δίκης γράφτηκε χθες με δύο απαλλαγές και μια σειρά από βαριές καταδίκες -από 11 μέχρι 37 χρόνια κάθειρξη (κατά συγχώνευση)- με βάση τον νέο νόμο-«τσεκούρι», τον αποκαλούμενο «τρομονόμο νούμερο 2», ένα νόμο που βρήκε αρωγό στα πρόσωπα των τριών δικαστών που συγκρότησαν τη σύνθεση του δικαστηρίου, οι οποίοι εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στην επιμέτρηση των ποινών αλλά και αρνούμενοι την αναστολή εκτέλεσης ποινής, που αιτήθηκαν όπως εδικαιούντο, η Κωνσταντίνα Καρακατσάνη και ο Παναγιώτης Μασούρας.
«Καλύτερα να συμμετέχει κανείς σε παραδικαστικό κύκλωμα σ' αυτή τη χώρα παρά να δικάζεται για κατσαρόλες», είπε σε μια αποστροφή του λόγου της η Ζωή Κωνσταντοπούλου (συνήγορος Καρακατσάνη), βλέποντας το αίτημα όλων των υπερασπιστών για αναλογικότητα να πέφτει στο κενό.
Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η απόφαση του δικαστηρίου ήταν δυσμενέστερη από την εισήγηση του εισαγγελέα, Δημήτρη Δασούλα, και ως προς την ενοχή και ως προς το ύψος των ποινών και ως προς την αναγνώριση ελαφρυντικών και ως προς τα δύο αιτήματα που υποβλήθηκαν για αναστολή εκτέλεσης ποινής (σ.σ. ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνουν δεκτά).

Σκατα στον πιλάτο-καμίνη



Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.(¨άματα) Καμίνης , αυτό το ελεεινό κατασκεύασμα του μεσαίου χώρου,
του χώρου που μαζί με τους χίτες και τους ταγματασφαλίτες της δεξιάς φταίνε για ολα τα δεινά αυτού του τόπου, έδωσε πάλι ρέστα!
Αυτό το τομάρι που δεν βρήκε να πεί τίποτα για τους μετανάστες που πέθαιναν στην υπατία, που τσιλιμπουρδίζει με τους ναζι-πίθηκους των χρυσαύγουλων, που απο συνήγορος του πολίτη έγινε συνήγορος της κυβέρνησης, που δεν λέει κουβέντα για το μνημόνιο το οποίο τσακίζει την κοινωνία, που δεν βρήκε να πεί τίποτα για την απίστευτη βία της αστυνομίας, τώρα κόπτεται για την εικόνα της πλ.συντάγματος!!!!!!!!!!!
Τον χαλάνε λέει τα τσαντήρια, πρέπει να ξέρει λοιπόν αυτή η μικροαστική λέρα των σαλονιών και των παχυλών αποδοχών οτι έτσι είναι η δημοκρατία!!!!!!!!!!!βρώμικη απο ιδρώτα και αγωνία για το αύριο και οχι καθαροντυμένη μέσα σε πανάκριβα κοστούμια με σάπια όμως ψυχή.
Αυτό το κάθαρμα που κόπτεται λοιπόν για τον πολίτη τόσο πολύ, ζητάει απο το δημόσιο 289.220,08 ευρώ γιατι λέει απο το 2003 μέχρι το 2007 δεν αναπροσαρμόστηκε ο μισθός του!!!
μέχρι και τα κλάσματα έχει υπολογίσει το φραγγοφονιάδικο τομάρι!!
Να τον χαίρονται οι αριστεροί του κώλου που τον ψήφισαν!!!!!!!!

Δεν φτανει το χαρτί...


Πρώτο πρώτο έπρεπε να είναι το όνομα αυτής της απίστευτης λέρας που ακούει στο όνομα Μπάμπης Παπαδημητρίου, απο τα μεγαλύτερα και πιο ικανά σκυλιά των αφεντικών!

Αυτό το τομάρι έχει αναλάβει εργολαβία να συκοφαντεί το λαό και τους αγώνες του!


Είναι στην πρώτη γραμμή της αντίδρασης και με πάθος δουλεύει για να κάνει το άσπρο-μαύρο, οι μέρες του όμως, όπως και των ομοίων του είναι μετρημένες!

Τα μυαλά ανοίγουν σιγά σιγά και αυτοί που ακόμα περι άλλων τυρβάζουν θα βρεθούν σύντομα προ εκπλήξεως!




Και λίγο Brecht για το τέλος: Αυτοί που αρπάζουν το φαί απ το τραπέζι
                                               κηρυττουν τη λιτότητα!
                                              Αυτοί που παίρνουν ολα τα δωσίματα
                                              ζητάνε θυσίες!
                                              Αυτοί που την χώρα σέρνουνε στην άβυσσο
                                              λεν πως η τέχνη να κυβερνάς το λαό
                                              είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού!

Ποιος είναι λοιπόν πατριώτης? Αυτοί ή εμείς?


O ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ 

Στις 19 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Λαμία. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αντιπροσωπεία της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, καταφτάνουν στην πόλη. Στις 29 Οκτωβρίου και με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, συγκαλείται στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης, πανηγυρική συγκέντρωση του ΕΑΜ με παμφθιωτική λαϊκή παρουσία. Ο Άρης εκφωνεί από το περίφημο μπαλκόνι τον παρακάτω λόγο.

Γιατί αγωνίστηκα.

Αδέλφια, Έλληνες και Ελληνίδες της Λαμίας και της περιοχής της!
Από μέρους του Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ, σας φέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς.
Όπως βλέπετε, πρόκειται «να βγάλω λόγο». Μα ο λόγος μου αυτός δεν θα μοιάζει καθόλου με τους λόγους που γνωρίσατε μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ ούτε πως θα σας φτιάξω γεφύρια ή ποτάμια, όπως σας υποσχόντουσαν πως θα σας φέρουν οι παλιοί κομματάρχες. Ούτε και θα σας τάξω λαγούς με πετραχήλια. Δεν επιδιώκω ν' αποσπάσω επαίνους για τη ρητορική μου δεινότητα. Επιδιώκω απλώς ν' ακούσετε αυτά που θα σας πω. Προσέξτε. Θ' αρχίσω σαν τα παραμύθια:

Η αθάνατη ελληνική φυλή.

Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα είτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται άπ' ολο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.
Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας είτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.
Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», αναμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ' άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.
Μα ότι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμία αξία. Την ελληνικότητα μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη.

Αυτό κάνεις δεν το ήθελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη γαλλική επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν γι' αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα είχανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό.

Τι πατατάκια…τι μαριχουάνα;

Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς στον πειρασμό να φάει μόνο ένα πατατάκι και συχνά καταλήγει να καταναλώσει όλη τη σακούλα με τα τσιπς.

Τώρα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν την αιτία: λιπαρές τροφές, όπως τα πατατάκια και οι τηγανητές πατάτες, "πυροδοτούν" στο σώμα την παραγωγή χημικών ουσιών, των ενδοκαναβινοειδών, που μοιάζουν πολύ με αυτές που περιέχονται στην μαριχουάνα και προκαλούν εθισμό.

Ιδιωτικός τομέας......και μια άλλη οπτική

Το μεγαλύτερο αγκάθι της Ελληνικής οικονομίας είναι ο ιδιωτικός τομέας. Είναι ένας τομέας που λειτουργεί εναντίον των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας για τον απλό λόγο ότι...
ενδιαφέρεται μόνο για το ΚΕΡΔΟΣ των κατόχων των μέσων παραγωγής.

 Στον ιδιωτικό τομέα οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες. Ο εργάτης δουλεύει σαν ΔΟΥΛΟΣ όλη μέρα, σχεδόν 13 ώρες για μεροκάματα ΑΘΛΙΑ. Δεν έχει μονιμότητα, ζει κάτω από το καθεστώς τρομοκρατίας της απόλυσης του. Ικανοποιεί τα συμφέροντα των ισχυρών, αφού παράγει μόνο για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
 Ο ιδιωτικός τομέας παρέχει την ψευδαίσθηση στον εργαζόμενο ότι δουλεύοντας πολλές ώρες θα έχει πολλά λεφτά και θα μπορεί να αγοράσει όλα τα ψευτοαγαθά που του υπόσχεται ο καπιταλισμός: πισίνες, κινητά τηλ, ακριβά αυτοκίνητα κ.λ.π.
Δεν ξέρουν ότι αυτά είναι όλα παραμύθια για να τρέχει ο φουκαράς ο πολίτης πίσω από τα ψεύτικα όνειρα της άρχουσας τάξης, δουλεύοντας όλη μέρα, χωρίς να έχει χρόνο για να δει τα παιδιά του, να έχει τα χόμπυ του …, να ακούσει τα τραγούδια του, να διαβάσει κανά βιβλίο.
 Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της εργασίας του ιδιωτικού τομέα. Αυτά δεν τα λαμβάνει φυσικά ο πολίτης υπόψιν. Δεν προλαβαίνει καν να τα σκεφτεί. Εκεί τον έχουν καταντήσει. Του έχουν στρέψει το μίσος εναντίον του δημοσίου τομέα, εναντίον των απελευθερωτικών κινημάτων, εναντίον του διπλανού του και πάνω απ' όλα εναντίον της ΓΝΩΣΗΣ .. γιατί για τη γνώση χρειάζεται ΧΡΟΝΟΣ.

Ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί μεγάλο ΑΓΚΑΘΙ. Αναζητήστε λαέ την μονιμότητα της εργασίας σας, αναζητήστε λαέ την ελευθερία σας για να ζήσετε καλύτερα. Μην τους αφήνετε να σας κοροϊδεύουν. Ευχαριστώ.

Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Θυμηθείτε ένα περασμένο δημοσίευμα μας για την Γερμανική εταιρεία Lidl που στην χώρα μας λειτουργεί σαν κράτος εν κράτει και διαβάστε την συνέχεια.
Ξεκινάμε απ' την αρχή. Ο διακέκριμένος επιστήμονας, καθηγητής Μικροβιολογίας τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Γ. Νυχάς, ήταν πρόεδρος του ΕΦΕΤ.
Πριν μερικές μέρες είχε ανακοινώσει ότι  κατεψυγμένα κρέατα που διακινούσε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Γερμανικών συμφερόντων Lidl ήταν μολυσμένα με το βακτηρίδιο Escherichua coli 017 και ζητούσε την απόσυρση και την καταστροφή των συγκεκριμένων κρεάτων με δεδομένο ότι έχει διαπιστωθεί ότι το αντίστοιχο βακτηρίδιο ευθύνεται ακόμα και για θανάτους σε χώρες της Ευρώπης.

Μετά απ’ αυτό η Γερμανική εταιρία αισθανόμενη ότι απειλείται η φήμη και τα συμφέροντα της έπραξε τα … δέοντα. Λεπτομέρειες δεν ξέρουμε, αλλά αυτό που γνωρίζουμε ότι στις 7 Ιούλη ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον πολιτικό προϊστάμενο του, υπουργό υγείας Λοβέρδο, ο οποίος του υποδεικνύει να παραιτηθεί γιατί «δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντα του». Ετσι φυσικά και έγινε.

Είναι δυνατόν κρατικός υπάλληλος να απειλεί τα συμφέροντα Γερμανικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα; Τώρα αν αυτές μας πουλούν δηλητήριο αντί για τρόφιμα, είναι λεπτομέρεια.